x

Beach Boys-legende udgiver ny soloplade

Beach Boys-legende udgiver ny soloplade

Strandløven Brian Wilson har for længst rundet de 70 år. Alligevel bliver han ved med at spytte plader ud. Den tidligere Beach Boys-sanger, -sangskriver og -bandleder har nu annonceret sit ellevte solo-album "No Pier Pressure", der står til udgivelse den 6. april.

Beach Boys hittede stort i 1960'erne med fængende pophits som "Surfin' USA", "I Get Around" og "Barbara Ann". I 1966 udgav gruppen albummet "Pet Sounds", der i dag har klassikerstatus og er kåret til rockhistoriens næstbedste album af magasinet Rolling Stone, kun overgået af Beatles' "Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band" fra året efter.

I 1982 forlod Brian Wilson The Beach Boys, men ved gruppens 50 års jubilæum i 2012 blev The Beach Boys for en kort bemærkning genforenet til blandt andet en koncert på Amfiscenen i Aarhus. En koncert, der modtog fire stjerner fra GAFFAs anmelder Espen Strunk med et særligt anerkendende nik til Brian Wilson med disse ord: "Excentrikeren Wilsons indspark i aften er inde at røre ved noget ømt og almenmenneskeligt, mens en stor del af det øvrige sæt har karakter af regulært, anakronistisk museumsstykke, uanset hvor veloplagt og -spillet det så ellers er." 

Men selvom genforeningen ikke blev af permanent karakter, har Brian Wilson alligevel godt gang i musikkarrieren. De 11 soloudgivelser har dog været af varierende kvalitet, og i GAFFA-regi har der været stjernedrys på alt fra fem stjerner til det anmelderroste album "Smile" fra 2004 til to stjerner for Wilsons seneste udgivelse "In the Key of Disney" fra 2011. 

Her kan du se tracklisten til det kommende album "No Pier Pressure":

01 This Beautiful Day

02 Runaway Dancer (featuring Sebu Simonian)

03 What Ever Happened (featuring Al Jardine and David Marks)

04 On The Island (featuring She & Him)

05 Our Special Love (featuring Peter Hollens)

06 The Right Time (featuring Al Jardine and David Marks)

07 Guess You Had To Be There' (featuring Kacey Musgraves)

08 Tell Me Why' (featuring Al Jardine)

09 Sail Away' (featuring Blondie Chaplin and Al Jardine)

10 One Kind Of LoveSaturday Night (featuring Nate Ruess)

11 The Last Song

12 Half Moon Bay

Se "Heroes And Villains" fra albummet "Smile" live her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA