x

Lyt: 11 essentielle sange i februar

Lyt: 11 essentielle sange i februar

Vi er i gang med en ny måned, og traditionen tro bringer vi her en guide med månedens 11 varmeste numre, du SKAL høre. Se musikvideoerne nedenfor og hør sangene nederst på Spotify eller WiMP.

N.E.R.D: Squeeze Me

Én ting er, at Pharrell Williams har fundet sammen med Neptunes-partneren Chad Hugo og rapperen Shae Haley igen. Noget helt andet og vigtigere er, at der er en ny SpongeBob SquarePants-film på vej direkte fra Bikini Bunden! For det er nemlig i anledning af den glade gule svamps genkomst, at N.E.R.D har fundet sammen igen og blandt andet leveret singlen Squeeze Me til soundtracket.

Dizzy Mizz Lizzy – I Would If I Could But I Can't

Dizzy Mizz Lizzy-fans landet har god grund til at glæde sig ekstra meget over den kommende tour, for trioen har nye sange med på sætlisten. Første nye sang I Would If I Could But I Can't er allerede ude, og det er ikke ligefrem til at høre, at det efterhånden er 20 år siden, bandet var i studiet sammen, for det lyder som klassisk Dizzy Mizz Lizzy.

Marilyn Manson – Deep Six

Den 46-årige engang så chokerende industrial-rcoker Marilyn Manson har klædeligt og omsider lagt noget af Antichrist-aktøren af sig på sit elektronisk bluesede nye album The Pale Emperor, der er hans bedste i årevis. Han formår dog stadig at blæse et rocknummer af sted, som han viser på den nye single Deep Six.

Love Shop – Langebro

Jens Unmack var forbi DR sammen med Love Shop-sparringspartneren Mikkel Damgaard for at levere en fin og følt fortolkning af Gasolins Langebro. Det er ikke første gang, at Love Shop har haft den sang under behandling, for på 1995 hyldestalbummet Fi-Fi Dong tog de en anderledes rocket tur ud ad Langebro.

Kanye West – Only One (feat. Paul McCartney)

Med selveste Sir Paul McCartney på tangenter er Kanye West tilbage i balladehumør med singlen Only One, en kærlighedserklæring til moderen Donda og datteren North West. Forventningerne til det nye album fra den progressive Yeezus kunne næppe være større.

Quiet Spring – Buzz Buzz

Sanger og guitarist Morten Aron fra Spids Nøgenhat har netop søsat albummet Going Up Your Country med det psykedeliske countryband Quiet Spring, der også tæller medlemmer fra Hymns From Nineveh og The Floor Is Made Of Lava. Tjek albumafslutteren Buzz Buzz, en syv minutter lang krautrocket-boogie, der leder tankerne hen på Velvet Undergrounds syrede periode.

Hør sangen her

Modest Mouse – Lampshades On Fire

Vi skal helt tilbage til 2007 for at finde det seneste album fra det alternative rockband Modest Mouse, men inden længe rammer det nye album Strangers To Ourselves butikkerne. I den forbindelse håber vi på, at de føjes til sommerens NorthSide-program, som erstatning for den optræden, de aflyste i 2013 grundet arbejdet med netop det nye album.

Thom Yorke – Youwouldn'tlikemewhenI'mangry

Mens arbejdet på Radioheads næste album forsætter, har frontmand Thom Yorke smidt den nye sang Youwouldn'tlikemewhenI'mangry op til gratis download. Sangen følger stilmæssigt lyden fra sidste års Tomorrow's Modern Boxes-album.

The Weeknd – Earned It

Den canadiske r&b-sanger Abel Tesfaye, der arbejder under navnet The Weeknd, er med den nye single Earned It et af navnene, der er at finde på soundtracket til filmatiseringen af E.L. James' bestseller Fifty Shades Of Grey, som får biografpremiere herhjemme den 12. februar.

The Prodigy – Nasty

Essex-trioen The Prodigy er i foråret klar med deres kun sjette album på 23 år, til gengæld lover de, at The Day Is My Enemy-udspillet bliver deres ondeste til dato. Allerede nu kan du høre den hidsige førstesingle Nasty med Liam Howlett, Keith Flint og Maxim.

Closure – Creatures

I ventetiden på Mews kommende B&O-sponsorerede nye album kan man passende give den nye trio Closure et lyt. For bandet består af de to basspillende venner Johan Wohlert fra netop Mew og Martin Sköld fra svenske Kent samt sangerinden Ninsun Poli, der tidligere har arbejdet med Familjen. Lyt til første udspil Creatures fra den electropoppede trio.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA