x

Jelling Musikfestival offentliggør nye navne

Jelling Musikfestival offentliggør nye navne

Jelling Musikfestival føjer nye navne til programmet. De er alle danske og alle albumaktuelle. Rasmus Walter udgav sit tredje soloalbum "Verden i stå" i oktober sidste år og er efter sin medvirken i TV2-programmet "Toppen af Poppen" populær som aldrig før. Den danske sangskriver blev kendt som frontfigur i gruppen Grand Avenue, men har siden 2011 fokuseret på sit solomateriale. Det har udmøntet sig i numre som "Dybt Vand" og "Endeløst", der har været i heftig rotation på radiostationer landet over. 

Han får følgeskab af albumaktuelle Marie Key, der udkom med sit nyeste album "Tænker du vi danser" i går. Den danske sangerinde har siden albummet "De her dage" fra 2012 høstet priser og national anerkendelse for numre som "Uden forsvar" og "Landet". 

Det er fire år siden at rock/pop-gruppen Love Shop gæstede festivalen sidst. De erfaringsrige musikere har 10 studiealbum i bagagen, så det skorter ikke på materiale, når de endnu en gang gæster den jyske festival. Endnu en genganger på festivalen er gruppen Folkeklubben, der udkom med deres andet album "Danmarksfilm" i oktober sidste år. Albummet høstede fem stjerner fra GAFFAs anmelder Espen Strunk, der skrev: "Melodisk set kunne man måske godt savne en kende mere variation og vingefang; på den anden side har jeg det ærligt talt sådan her: Hvis der overhovedet er noget ungt, dansk band, som fortjener fem stjerner – ja, så må det sgu da være Folkeklubben". 

Der bliver masser af historiefortællling, når Thomas Buttenschøn bringer sine akustiske sange med på festivalen. Hans album "Sange Der Ikke Er Til Radioen" udkom i 2014 og handler bl.a. om oplevelsen af at flytte fra stenbroen til det sønderjyske grænseland, Broager. 

Du kan varme op til festivalen med de dansk-klingende strofer fra Rasmus Walter og Love Shop her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA