x

Vanguard offentliggør de første navne – og skifter profil

Vanguard offentliggør de første navne – og skifter profil

Weekenden mellem juli og august vender Vanguard Music Festival tilbage til Søndermarken den 31. juli-1. august 2015. Årets festival præsenterer internationale og danske hiphop-, soul-, r&b- og elektroniske artister i verdensklasse. De tre første navne er: Madvillian, Lee Fields & The Expressions og Kool Keith & KutMasta Kurt.

På blot to år har Vanguard etableret sig som en stor københavnerfestival. I år vil musikprogrammet blive koncentreret om den urbane musikscene. Det betyder, at Vanguard fokuserer musikprofilen, og lineuppet vil indeholde internationale og danske artister, der kommer fra hiphop, soul, r&b, funk, boogie, afro- og electrojazz. 

Konkret betyder justeringen i år, at det, som festivalens gæster tidligere har kendt som "lørdagsprogrammet" fra de foregående to år nu vil fylde hele to dage på festivalen. Fredags- og lørdagsprogrammet udformes i år med alle typer artister ligeligt fordelt på begge dage.

DOOM og Madlib er tilsammen Madvillian, der spiller én af deres tre europæiske koncerter i 2015 på Vanguard. De to hiphop-artister udgav deres første og eneste album "Madvilliany" i 2004 og har siden arbejdet on/off på en opfølger til den kritikerroste debut, som siden udgivelsen har opnået regulær kultstatus. Det nye materiale, som Madvillian har i støbeskeen, bliver præsenteret på Vanguard sammen med musik fra nyklassikeren "Madvilliany".

Lee Fields & The Expressions har siden 1969 og på tværs af årtier holdt et varmt og fast greb i den klassiske soulmusik og skriver sig ind i samme musikalske tradition som James Brown, Bobby Womack og Ottis Redding. Med et bagkatalog, som de færreste kan prale af, er Lee Fields et stykke musikhistorie, der fortsat leverer træfsikre soul-pletskud. Lee Fields & The Expressions' seneste album "Emma Jean" fra 2014 blev særdeles velmodtaget og viste en vital soul-artist, der stadig har mere på hjerte end de fleste.

Kool Keith & KutMasta Kurt bringer excentrisk vildskab til Vanguard. Kool Keith er en af old school-rappens største personligheder, der begyndte karrieren i supergruppen Ultramagnetic MC's. Gennem årene har han rappet under adskillige aliasser, blandt andet Dr. Doom, Black Elvis, Poppa Large og Dr. Octagon og mange flere. Kool Keith er en af hiphoppens helt store originaler og en psykedelisk humorist.

Billetter til årets festival sælges via Billetlugen fra fredag den 6. februar kl. 10. Indtil da kan du varme op med de tre nye navne her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA