x

Taylor Swift i fin klub på den amerikanske hitliste

Taylor Swift i fin klub på den amerikanske hitliste

Taylor Swift placerer sig historisk højt på Billboard 200-listen, efter beskeden om at hendes album "1989" har rangeret som nummer 1 på den amerikanske hitliste i over 10 uger. Det er dog ikke ukendt land for den unge sangerinde. Hendes plade "Fearless" fra 2008 lå lunt i toppen i over 11 uger, oplyser Rolling Stone.

Hun følger dermed i fodsporene på Whitney Houston, som indtil for nylig var den eneste kvindelige artist, der havde opnået at have flere plader på hitlisten i over 10 uger. Hun indskriver sig således i den musikalske elite, der indenfor Billborad-regi blandt andre tæller kunstnere som The Beatles, der opnåede pladsen med fire albums og Elvis Presley og Kingston Trio, der gjorde det tre gange. 

Billboard tilføjer dog, at Taylor Swifts historiske placering er sket på bekostning af resten af Top 10. Det skyldes, at tærsklen for en nummer 1-placering normalt ligger ved 100.000 solgte albums, men "1989" har med sit salg af 71.000 plader i sidste uge markeret sig som et salgsmæssigt lavpunkt. Også selvom albummet ikke findes på Spotify.

Du kan høre den unge sangerinde her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA