x

Ny festival på Fyn i 2016

Ny festival på Fyn i 2016

Endnu et initiativ spirer i det opblomstrende festivallandskab, når Egeskov Slot i 2016 kommer til at danne rammerne om en to dages-festival. Den fynske festival vil byde på både internationale og danske navne inden for musik, kultur, mad og fortællinger.

Oprindeligt lød meldingen at festivalen allerede ville løbe af stablen i år, men nu er planerne blevet udskudt et år. En tidsfrist, hjernen bag arrangementet, Ulrik Ørum er godt tilfreds med: "Det giver os mere tid at arbejde i, og det er vi ganske godt tilfredse med. Festivalen på Egeskov Slot vil være anderledes og langt mere nichepræget end de festivaler, vi ellers kender i Danmark," forklarer han til Fyens Stiftstidende. Han fortæller endvidere, at han ønsker at skabe en festival, der kan leve side om side med eksisterende festivaler. "Alene af den grund, at den helt grundlæggende vil skille sig ud fra mængden," udtaler han. 

Den kommende festival er økonomisk støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune, der vil spæde til med tre millioner. Også regionen og Udvikling Fyn bakker op om projektet. Man skal dog ikke forvente at opleve de helt store internationale navne "Vi har ikke en økonomi, hvor vi kan booke musik for 40-50 millioner kroner, og det bliver ikke musikken, der skal bære det hele hjem. Vi får et supergodt musikprogram, og det bliver en helhedspakke" siger Ørum, der i øvrigt sidder som festivaldirektør i Live Nation. 

Det bliver således Live Nation, der kommer til at stå for det musikalske bidrag, mens der er indgået aftaler med andre samarbejdspartnere på de andre områder. 

Det ligger allerede nu fast, at der vil blive mulighed for at overnatte på Egeskov-festivalen, og det forventes, at Ulrik Ørum vil løfte sløret for navnet og datoen for festivalen i løbet af foråret. 

Den nye festival får premiere året efter en anden ny fynsk festival, Tinderbox, der for første gang finder sted i Odense til juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA