x

Sam Smith offentliggør kontroversiel video

Sam Smith offentliggør kontroversiel video

Grammy-nominerede Sam Smith har netop offentliggjort musikvideoen til sin seneste single "Lay Me Down". Den kontroversielle video er filmet i sognekirken St. Margaret Lee, der ligger lidt udenfor London. Den viser Smith fremføre sin pop-ballade foran en sortklædt menighed i et scenarium, der synes at være en trist begravelse, men i virkeligheden viser sig at være den ægteskabelige forening af to homoseksuelle mænd. 

"Homoægteskaber er selvfølgelig ikke lovlige i kirken, og vi viser en homovielse i dag, i kirken. Vi er de første, der gør det. Det er selvfølgelig ikke et rigtigt ægteskab, men stadig..." fortæller Sam Smith til Rolling Stone. "Præsten sagde til os, at vi går imod alle regler ved at gøre dette i dag, hvilket jeg synes var et dejligt element i videoen"

Sam Smith fortsætter med at fortælle om sin oplevelse af kirkerummet: "Jeg går ind og tænker: hvorfor? Hvorfor er det ikke tilladt for en mand og en mand at blive gift i dette rum? Det er den mest naturlige ting". Han gentager således den Facebook-opdatering, der supplerede videoens udgivelse: "Denne video viser min drøm om, at en dag vil homoseksuelle mænd og kvinder og transseksuelle mænd og kvinder over hele verden, ligesom vores heteroseksuelle familie og venner, få lov at blive gift under ethvert tag, i enhver by, i enhver landsby, i enhver provinsby, i ethvert land."

Selvom homo-ægteskaber er tilladt flere steder i verden, mener sangeren, at kampen langtfra er vundet endnu: "Det forekommer mig helt grotesk, at der stadig er mennesker, der har problemer med det. Men vi er meget vildledte, både i Amerika og England. Der er flere steder i Amerika, hvor det ikke er accepteret - bare det, at se dokumentarer om homoseksuelle i Afrika, eller Jamaica, eller nogle lignende steder, det er virkelig, virkelig hårdt. Især som brite føler jeg, at vi hader det, når folk siger ting som "Alle er okay med homoseksuelle nu". Men det er ikke tilfældet. Det er virkelig ikke tilfældet," udtaler han. 

Smith sammenlignende afslutningsvis homofobi med en anden samfundsmæssig sygdom: "Det er det samme som racisme. Vi har langt at gå med den slags. Det er på tide, at folk holder op med at læne sig tilbage og tænke "Alt er godt. Vi behøver ikke kæmpe mere" og i stedet begynde at protestere igen" udtaler den politisk engagerede sanger. Du kan se den kontroversielle video her: 

Sam Smith kan i øvrigt opleves på årets NorthSide Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA