Nyhed

Nick Cave-opvarmning bliver hovednavn

Gemma Ray kan opleves på Stengade senere på måneden

Gemma Ray er en britisk sanger/sangskriver, som bor i Berlin. Hun har spillet i København to gange tidligere, den ene gang da hun fyrede op for publikum som opvarmning for Nick Caves garagerockband Grinderman og den anden gang for Seasick Steve, begge gange i Vega. Nu giver hun koncert på Stengade i København som hovednavn, lørdag den 28. februar.

NME kaldte hende "urørlig", og Variety har beskrevet hendes nye album med ordene "Rays neo-noir goth rock er en krydsning mellem Angelo Badalamenti og the Cowboy Junkies, men hendes skarpe guitarspil og hendes drømmende vokaler gør hende lidt anderledes." Ray er blevet sammenlignet med artister som PJ Harvey, Anna Calvi og Nancy Sinatra. Hendes univers er pop-noir, gothic folk, 60'er-pigegrupper og cinematiske omgivelser. Hun har optrådt på "Top of the Pops" sammen med Kris Kristoffersen, Kitty Davis & Lewis og Lambchop.

Gemma Ray har selv to opvarmningsnavne denne aften, Carl Coleman og Ned Collette. 


Carl Coleman kommer fra Australien og er stadig bosat der. Coleman dannede bandet Sink Ships i København 2009 sammen med landsmand Matthew Moller samt en canadier, en svensker og et par danskere. Den 28. februar optræder Coleman dog solo. Coleman er kendt for sine urbane fortællinger om depression og overlevelse i den moderne verden, sange som bliver fremført med hans atmosfæriske stemme.

Ned Collette er en australsk folke/sanger-sangskriver, som for tiden er bosat i Berlin. Stemningsfuldt, elektrisk sangunivers med stor fokus på dybe tekster, historiefortællinger og improvisation. Der kan drages parraller til kunstnere som Leonard Cohen og Nick Drake. Collette har også turneret med navne såsom Joanna Newsom, The National og Bill Callahan.

Fra midnat tager garage- og beat-klubben " Get Lost" over og vender vinyler ovenpå på Retrograd (tidligere Stalingrad) – med en 60'er-beat og R'n'B lyd,som aftenens stil.


Varm op med Gemma Rays "The Wheel" med Howe Gelb på gæstevokal:

ANNONCE