Nyhed

Norsk rocksanger tiltalt for vold, tyveri og besiddelse af stoffer

Efter en voldsepisode sidste år kan John Olav Nilsen risikere en ubetinget fængselsdom

Den norske rocksanger John Olav Nilsen måtte stå skoleret i Bergen byret, tiltalt for legemsbeskadeligelse under særligt skærpende omstændigheder, tyveri og stofmisbrug. Dagbladet rapporterer, at anklageren i sagen mener, at Nilsen og en kammerat angiveligt skulle have slået og sparket en mand på en Deli de Luca-kiosk i september sidste år, og at volden havde karakter af mishandling. Retten fik lov at se en video af hændelsen, der viste et slagsmål, der varede i adskillige minutter, hvor både ofret og Nilsen udveksler slag. 

Det kræves nu, at Nilsen og hans medsammensvorne skal idømmes 90 dages ubetinget fængsel, men Nilsen nægter sig skyldig. Han mener, at ofret opførte sig "rabiat" og uddelte de første slag til de to anklagede. Ofret selv forklarer, at han havde været i byen før voldsepisoden og derfor var fuld, da slagsmålet opstod. Anklageren fastholder dog, at videoen underbygger tiltalen mod Nilsen og hans kammerat. Ofret forklarede ligeledes, at han siden hændelsen har døjet med både angst og depression. 

Norsk BT rapporterer, at Nilsens advokat, Linda Ellefsen Eide mener, at Nilsen forsøgte at stoppe slagsmålet mellem hans ven og den forurettede i sagen. "Han blandede sig ikke i slagsmålet og forsøgte ikke at hjælpe sin kammerat," forklarer hun. Nilsen skal dog stadig stå til ansvar for tyveri af ofrets telefon og besiddelse af amfetamin, skriver BT. 


John Olav Nilsen og hans band Gjengen har spillet i Danmark flere gange, blandt andet på Spot og Roskilde Festival, begge gange i 2010. Du kan høre den anklagede sanger her: 

ANNONCE