x

Dyretema: Se voldelig kanin i Royal Bloods nye video

Dyretema: Se voldelig kanin i Royal Bloods nye video

Har du også lagt mærke til alle de mennesker i dyrekostumer, som dukker op i musikvideoer og koncerter for tiden? Senest optrådte Katy Perry til Super Bowl med et par dansende blå hajer, som siden er blevet et helt fænomen i diverse medier. Men også i Royal Bloods nye musikvideo til singlen "Out of the Black" kan du opleve en kaninbamse, der går amok på en tankstation.

GAFFA har benyttet sig af anledningen til at samle seks andre surrealistiske musikvideoer med dyremennesker alt sammen for at underholde dig på en grå fredag. Og så hjælper det også, at der faktisk er tale om nogle gedigne bud på et lækkert soundtrack til weekenden.

Vi lægger selvfølgelig ud med Royal Bloods nye video til det alt for vilde nummer "Out of the Blood". Og ja ja, kaninen viser sig at være et rumvæsen, men vi ved jo godt alle sammen, at det i virkeligheden er en person i et kaninkostume.

 

Capital Cities har også leget med dyrereferencerne i musikvideoen til "Kangaroo Court" fra 2013, der handler om en zebra, der forklæder sig som en hest for at komme ind på en natklub. På natklubben fyrer han den af på dansegulvet til musikken fra et band af hvide kaniner, og som en vaskeægte hingst tiltrækker han sig en hvid puddels opmærksomhed. Men pudlens blodhund af en kæreste bliver jaloux og afslører vores zebras stribede pels. Sagen ender i retten og ender med, at zebraen bliver dømt, savet i småstykker og serveret for et løvemenneske. Lyder det syret? Tjek det selv ud.

 

José González' "Killing for Love" har bogstaveligt talt et svin af en mand i hovedrollen. Nummeret er fra singer-songwriterens album "In Our Nature" fra 2007. I videoen render den nøgne grisemand rundt i et naturlandskab og jagter svævende sten, fanger fisk og pakker de ædlere dele ind i stanniol. Ja, det er mærkeligt. Men skønt nummer.

 

Coldplay synger om "Paradise" i videoen med samme navn, hvor Chris Martin i forklædning som en trist elefant flygter fra zoologisk have. Turen går både med metro, fly og på ethjulet cykel i jagten på Utopia. Chris Martin finder lykken på savannen med resten af elefantflokken a.k.a. Coldplay.

 

Går vi lidt længere tilbage i tiden er Daft Punks "Da Funk" fra 1995 endnu et godt eksempel. Den ensomme hund Charles halter igennem storbyen med en krykke, et brækket ben og en radio, da han møder "the girl next door" fra barndommen. Der er kærlighed i luften, men Charles når ikke at komme med samme bus som pigen, fordi hans radio ikke er tilladt i bussen.

 

Endnu mere funky er DJ Formats "We Know Something You Don't Know" med Akil og Chali 2na fra Jurassic 5. Her rapper, danser og breaker en bjørn, en tiger, en krokodille, en skildpadde og – tænk engang – en blå haj sig igennem det groovy track fra 2003. Mon det er herfra, Katy Perry har fået idéen til haj-vennerne?

 

Vi kunne blive ved: Taylor Swift bruger et lalleglad dyreband i "We Are Never Ever Getting Back Together", Bruno Mars danser med gorillaer i "The Lazy Song" og Gym Class Heroes fester som dyr i "Clothes Off", så der er vist ingen tvivl om, at dyrekostumer er det nye sort. Tilbage er der vist kun at sige, at "you and me, baby ain't nothing but mammals" med Bloodhound Gang som liderlige aber i "The Bad Touch".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA