x

Se hele Foo Fighters' koncert fra Austin City Limits

Se hele Foo Fighters' koncert fra Austin City Limits

Amerikanske PBS fejrer 40 års jubilæum på koncertserien "Austin City Limits". I den anledning har de haft album-aktuelle Foo Fighters forbi til at give en timelang koncert. Du kan se den her forneden.

Grohl & co. fyrer ni sange af - både nye og gamle. Vi får for eksempel hitsingler som "I'll Stick Around", "Times Like These" og "The Best Of You" side om side med "The Feast And The Famine", "Congregation" og "What Did I Do?/God As My Witness" fra deres seneste udspil "Sonic Highways".

De medbringer sig også gæster fra Texas. Det store blueshåb, Gary Clark Jr., som også optræder på "Sonic Highways", spiller med på "What Did I Do?/God As My Witness" og bliver hængende længe nok til, at guitaristen Jimmie Vaughan kan tilslutte sig til et hæsblæsende cover af The Fabulous Thunderbirds blues-rock klassiker "Tuff Enuff".

Koncerten er filmet på den klassiske Austin City Limits-scene, og for Dave Grohl har netop den scene en særlig betydning. "Jeg var syv eller otte år gammel første gang, jeg så den," fortæller Grohl til Rollong Stone. "Her var der et show, hvor du kunne se en hel live-koncert med et band - ikke bare en sang, efter Johnny Carson havde rejst sig fra sofaen - og så foran et lille publikum. Den slags oplevelser kan man mærke. Da jeg var ung, var jeg lidt sådan: 'Wow, det er musik! Det er sådan, det skal gøres! Nu er det her i mine forældres stue, og det giver mig lyst til at spille musik.' Du så de her fantastiske musikere smadre scenen uge efter uge, og det kunne kun inspirere spirende musikere. Måske det er det, der var altid var meningen."

Foo Fighters udgav "Sonic Highwas" i november sidste år. Den modtog fire stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez. Han skrev: "Trods en undervægt af fuldtræffere er alt ved det gamle, og intet nyt må siges at være helt okay nyt, når man har så højt bundniveau som drengene her."

Sætlisten lyder: "Times Like These" , "The Feast and the Famine" , "Rope" , "Congregation", "What Did I Do?/God as My Witness" (with Gary Clark Jr.), "Tuff Enuff" (with Gary Clark Jr. and Jimmie Vaughan) , "I'll Stick Around" , "Walk" og "Best of You".

Du kan få dit rock-fix her - bemærk dog, at du lige skal gennem et par reklamer, før showet begynder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA