x

Højdepunkterne fra Bob Dylans Person of the Year-takketale

Højdepunkterne fra Bob Dylans Person of the Year-takketale

Bob Dylan blev hyldet natten til lørdag, da han modtog MusiCares "Person of the Year"-prisen. Han optrådte ikke selv med sin musik, men holdt i stedet en lang tale, der ligesom hans musikalske tekstunivers indeholdt sproglige perler. GAFFA har håndplukket nogle stykker og skabt en Top 5, som du kan læse her:

5. "Mine sange er ligesom mystiske historier, den slags som Shakespeare så, da han voksede op."

4. "Jeg åbnede bare en anderledes dør på en anderledes måde."

3. "Nogle gange, kun nogle gange, kan det ske, at et one-hit wonder kan rumme en mere kraftfuld gennemslagskraft end en kunstner, der har 20 eller 30 hits bag sig."

2. "Jeg bliver nødt til at komme væk herfra nu. Jeg vil stoppe et æg i min sko og skride."

1. "Kritikere har gjort det svært for mig siden dag ét. Kritikere siger, at jeg ikke kan synge. Jeg kvækker. Lyder som en frø. Hvorfor siger kritikere ikke de samme ting om Tom Waits? (...) Sam Cooke sagde dette, da han blev fortalt, at han havde en smuk stemme: Han sagde "Det er meget pænt af dig, men stemmer bør ikke bedømmes efter, hvor pæne de er. De har kun betydning efter, hvorvidt de er i stand til at overbevise dig om, at de fortæller sandheden""

Han fik derudover også tid til at kaste lidt mudder over denne version af den amerikanske nationalsang:

"En meget populær soulsangerinde blev valgt til at synge. Hun sang hver eneste tone, der eksisterer og nogle, der ikke eksisterer. Tal om at gennemtygge en melodi. Du tager et enstavelses-ord og får det til at vare 15 minutter. Hun dyrkede vokal gymnastisk, som en trapezkunstner. Men for mig var det ikke sjovt at lytte på."

Du kan læse hele takketalen her. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA