Nyhed

Tidligere Copenhagen-direktør: Derfor kaster jeg mig over management

Jakob Sørensen bliver efter 14 år som pladeselskabsmand nu manager

Som vi skrev tidligere i dag, har den tidligere Copenhagen Records-direktør Jakob Sørensen (midtfor på foto) nu åbnet musikselskabet The Bank sammen med de to tidligere medarbejdere på nu hedengangne We Do Management, Ole Nørup (til venstre på foto) og Lea Apollo (til højre på foto).

The Bank vil primært fungere som et managementselskab, men vil efterhånden udvide sine forretningsområder. Artister hos selskabet vil derfor kunne forvente kunstnerisk sparring kombineret med kommerciel styring og optimering af deres karriere. Selskabet kommer til at arbejde med kunstnere som rapper, sangskriver og producer TopGunn, produceren Eloq, producer og rapper Klumben, elektrorockbandet The Minds Of 99, det hiphop-inspirerede poporkester Mont Oliver, sangskriveren og sangeren Karl William, sangeren og sangskriveren Jonas Breum med flere. 

Jakob Sørensen startede i 1998 på pladeselskabet EMI og var en af fire partnere, der tilbage i 2004 skabte Copenhagen Records. Et pladeselskab, der i løbet af 10 år stod bag store succeser fra navne som Nephew, Alphabeat, Lukas Graham, Nik & Jay og Burhan G. I slutningen af 2013 forlod han Copenhagen Records efter interne uenigheder, som du kan læse om i denne GAFFA-artikel


GAFFA har talt med Jakob Sørensen for at høre lidt mere om det nye selskab.

Du har arbejdet i 14 år på pladeselskaber, men kaster dig nu over management. Hvorfor dette skift?

– Jeg har hele tiden haft lyst til at arbejde med management, og på Copenhagen arbejdede vi også delvist som managers. Vi forsøgte at følge vores kunstnere helt til dørs og fokusere på kernen af artisternes virksomhed.


Spiller økonomien også ind? Det er jo blevet svært at tjene penge som pladeselskab i dag?

– Ikke, hvis man kan lave hits. Jeg tror da ikke, Sony eller Universal har problemer med at tjene penge i dag. Men det er klart, at når man skal starte noget nyt op fra bunden, så er managementdelen mere interessant rent økonomisk.

Du arbejder også som manager for De Eneste To. Skal de fortsætte over i The Bank?


– Ikke umiddelbart. Da jeg forlod Copenhagen, aftalte jeg, at jeg skulle arbejde som manager for De Eneste To frem til sommeren 2015. Hvad der skal ske herefter med det samarbejde, er endnu uvist, svarer Jakob Sørensen, der i øvrigt ikke har lyst til at udtale sig om sin afsked fra Copenhagen Records i slutningen 2013. – Jeg er kommet videre nu, fortæller Jakob Sørensen.

Hvad med andre Copenhagen-kunstnere, som du jo har arbejdet tæt med i årevis. Kunne man forestille sig, at de ville følge med dig over i The Bank rent managementmæssigt? 

– Det er ikke noget, jeg vil udelukke, men det er heller ikke noget, jeg har aktuelle planer om. Det må fremtiden vise.


 

ANNONCE