x

Video: Beyoncé forklarer politisk budskab bag Grammy-optræden

Video: Beyoncé forklarer politisk budskab bag Grammy-optræden

I fire minutter tryllebandt Beyoncé publikum til Grammy Awards 2015 i søndags med sin guddommelige udgave af gospelklassikeren "Take My Hand, Precious Lord". Nu har sangerinden udgivet en ny video, der går bag om den roste optræden. 

I videoen ser man klip fra øvesituationer med de tolv sangere og Beyoncé i midten. Indimellem fortæller sangerne og Beyoncé selv om, hvilke tanker der ligger bag sangerindens valg af nummer.

Beyoncé forklarer, at hun valgte sangere, der var "virkelige mænd, som har levet, som har kæmpet, grædt. Jeg følte, at det var en mulighed for at vise styrken og sårbarheden hos sorte mennesker." Superstjernen fortsætter med at fortælle, at hendes bedsteforældre marcherede med Martin Luther King, og at hendes far var en del af den første generation af sorte mænd, som gik på en såkaldt hvid skole.

"Min far er vokset op med en masse traumer fra den oplevelse. Nu føler jeg, at jeg kan synge for hans smerte. Jeg kan synge for mine bedsteforældres smerte. Jeg kan synge for nogle af de familier, som har mistet deres sønner," afslutter Beyoncé uden dog at specificere.

Men som de deltagende sangere fortæller, er sangen en mulighed for at reflektere over de forfærdelige ting, som sker i verden netop nu, og den modstand, som sorte mennesker stadig møder; blandt andet aktualiseret ved de seneste uroligheder i Ferguson, Missouri, hvor en ung sort mand blev skudt af en hvid politibetjent.

Se videoen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA