x

Vandt du Hush?

Vandt du Hush?

Billede: Morten Larsen

Duoen Hush alias sangerinde Dorthe Gerlach og guitarist med mere Michael Hartmann har for nylig udsendt deres andet album ”For All The Right Reasons”. Opfølgeren til den to et halvt år gamle ”A Lifetime”, der blev et pænt hit og solgte over 20.000 eksemplarer herhjemme, hvilket udløste en guldplade. Og albummet er også udkommet i store dele af Europa.

Det samme bliver efter alt at dømme også tilfældet for ”For All The Reasons”, hvorfra titelnummeret allerede er blevet et pænt radiohit. I forhold til debuten er det nye album en smule mindre country-orienteret og mere fokuseret med en bredt appellerende poprocklyd. Ifølge bandet selv med inspiration fra navne som Fleetwood Mac, Neil Young, Led Zeppelin og Thin Lizzy, mens GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen også hører associationer til Shania Twain, Faith Hill, LeAnn Rimes og Dixie Chicks. Under alle omstændigheder er Dorthe Gerlachs meget smukke og sødmefulde stemme i front, og som vanligt har gruppen et godt øre for de fængende popmelodier.

I anledning af det nye album bringer GAFFA et stort interview med duoen i vores martsnummer, der er på gaden nu – ja, Hush er faktisk på forsiden. I interviewet fortæller Hush blandt andet om, hvordan de har arbejdet sammen med amerikanske sangskrivere i Nashville, og om hvordan deres sangskrivning og tekstunivers ikke altid har kunnet forenes med det traditionelle amerikanske country/pop-tekstunivers:

Michael Hartmann: – Hvis man hører amerikansk country, er der en ret konservativ holdning til, hvad man kan og må synge om, og der har vi måske knap så mange hæmninger. Plus at vi jo ikke har en stor truck at synge om. Vi har en lille, kedelig Peugeot, så det er sgu lidt noget andet, og det afspejler sig i vores sange. De kan godt være lidt bornerte omkring, hvad de synes, man må synge om, hvor vi synes, det er lidt sjovere at synge om snigende sindssyge og mord i haven.

Dorthe Gerlach: – Jeg kan huske, at da vi skrev "Stuck" sammen med PJ Smith, havde jeg nogle idéer til teksten, hvor en af linjerne var noget i retning af ”Why don’t we try to make it out of this shithole”, hvor han sagde: ”Oh no, baby, you can’t say that. That’s not gonna work on the radio”. Så det måtte vi ændre til Hellhole, for at det kunne gå, fortæller sangerinden med et grin.

Du kunne være en af de heldige, der både vinder det nye album og en fed Hush-T-shirt. Alt, du skulle gøre for at deltage, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Randers.

De heldige vindere, der modtager præmierne i allernærmeste fremtid, er som følger. Tillykke!

Kresten Dahlmand Hansen
1658 København V

Jan Vilhelmsen
2200 København N

Leif Nedza
5700 Svendborg

Katrine Ørsted Petersen
2450 Kbh. SV.

Frank Seemann
6400 Sønderborg

Laura Kildegaard
8000 Århus c

Nina Holmskov
2800 Lyngby

Simon Pedersen
7200 Grindsted

Jens Erik Jensen
8382 Hinnerup

Jannie Hansen
6500 Vojens


Hushs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA