x

Flogging Molly til Danmark

Flogging Molly til Danmark

Den rødhårede eksil-irer Dave King har med sit Los Angeles-baserede band Flogging Molly spillet keltisk punk siden 1997. Nu kommer bandet til Danmark og giver koncert i Store Vega i København fredag den 31. juli.

King & Co. kom debuterede kort efter, at Masscahusetts-gruppen Dropkick Murphys havde skabt en lignende fusion af irske folkesange og punk, og gennembruddet kom for alvor i 2004 med albummet "Within a Mile of Home". Året efter spillede septetten på Roskilde Festival og skabte her hul igennem til det danske publikum.
 
Det er snart ti år siden, men Flogging Molly er fortsat ufortrødent. I 2013 debuterede de på Tønder Festival, og i sommeren 2014 spillede de på NorthSide. Dog skal man tilbage til 2011 for at finde en københavnsk koncert, men i sommerferien vender gruppen tilbage til Vega.
 
Samtidig har Dave King og resten af bandet netop annonceret, at album nummer seks vil udkomme inden da. Det har endnu ikke fået en titel, men det afbryder næsten fire års pladepause i kølvandet på det seneste album, "Speed of Darkness".
 
Flogging Molly har allerede gæstet Store Vega flere gange – i 2008 og altså senest i 2011, og nu har de så meldt sig klar til en ny omgang med nye sange. 
 
Da Flogging Molly spillede på NorthSide 2014, uddelte GAFFAs anmelder Steen Fabrin Michelsen tre ud af seks stjerner og skrev blandt andet: "Den punkede tilgang overdøvede på langt de fleste numre ethvert tiltag til et mere nuanceret lydbillede, og man kan da undre sig over, hvilken funktion de enkelte instrumenter har andet end at gøre lyden mere massiv. Det kan man dog gøre på andre måder end med en harmonika og banjo."
 
Han konkluderede: "Flere af numrene var politiske. Fx "Requiem for The Dying" skrevet som reaktion mod George Bush. Men heldigvis var badet ikke specielt agiterende. Der var mere fest end politik, og det var godt set fra min stol. Alt i alt en underholdende koncert, men ikke så musikalsk opløftende." Læs hele anmeldelsen her.
 
Billetsalget starter fredag d. 13. februar kl. 10.00 via www.billetlugen.dk
 
Varm op med "Drun 
 
 ken Lullabies:"
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA