x

Sådan var Slipknot i Sverige

Sådan var Slipknot i Sverige

I aften giver Slipknot koncert i Forum i København. I aftes spillede de på Hovet i Stockholm, hvor GAFFA Sveriges anmelder Emil Viksell var på pletten. Han skriver blandt andet – og skynd dig at klikke væk nu, hvis du vil beholde spændingen til i aften:

"Slipnot er altid fremragende live. Sådan er det. I de bedste øjeblikke føles det næsten som at træde ind i et Hieronymus Bosch-maleri. Og dette morbide karneval skal helst nydes live. På pladen er der mere plads til raffinement, som i Slipknots tilfælde indebærer en masse dybt ubehagelige nu-metal-elementer, der blandt andet bliver fostret af Craig Jones' korrigering af, hvad han nu styrer for et "instrument", og Sid Wilsons scratching. På scenen brutaliseres musikken til det bedre, for alle parter." 

"Man skulle tro, at Slipknot-toget havde sagnet farten lidt efter alle de problemer, der har været i bandet. Det burde sætte en dæmper for energiniveauet i et band, der er så afhængige af deres energi. Energi er naturligvis indbegrebet af bandets udtryk. Men alle ubehageligheder og bekymringer synes dog at være yderligere kulstof til lokomotivet. Slipknot pløjer fremad igennem murbrokkerne, som om de aldrig har bedrevet andet - og det har de jo (næsten) heller ikke." 

"Alt er naturligvis ikke gennemført smukt, på trods af det sædvanligt velkorrigerede kaos og galskab. Corey Taylor har altid haft en ekstrem spændvidde i sin stemme, den er intakt, og han bruger den godt. Meget af den melodiske skønsang og finpoleringer er dog, trods det, virkelig kvalmende. Men det blandes jo op med strubesang og skrig, og det er som om, at de øjeblikke altid undskylder for de mindre behagelige. Allersjovest er det dog, når de åbner op for det støvede hitskab og trækker numre ud som "People = Shit" og "Surfacing"."

"Hydrauliske arme bag trommesættet, Shawn Crahan med sin klovnemaske og sit baseballbat - og en tur ud i publikum. Sid flakker travlt omkring og hopper fra en forhøjning ned til afsatsen, hvor hans turntables står. Spruttende ild og nærmest massepsykose, både på scenen og foran den. Sommetider kunne man tro, at Slipknot forsøger at kompensere for mindre heldig musik med masker og sceneshow - så enkelt er det dog ikke. Det er tværtimod et helvede af livligt og underholdende cirkus, der medvirker, at enhver negativ kritik mod musikken bliver afbalanceret med visuel underholdning og kondenseret intensitet." 

"Slipknot kan også fæstne sig i stille øjeblikke, og gør det nogle gange, men forskellen mellem dem og andre bands er et betydeligt højere energiniveau."

Læs hele anmeldelsen, se masser af billeder fra koncerten og se, hvor mange anmelderstjerner, det blev til, på GAFFA.se

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA