x

Hør ugens bedste sange

Hør ugens bedste sange

Nu er weekenden for alvor i gang. Det er lørdag, og vi skal lige give de bedste sange udgivet denne uge et lyt. Det er i denne uge en lille, kompakt samling bestående af otte sange. Vi kommer dog vidt omkring - trods alt. Skal du lige have en kop kaffe, eller nyder du blot en stille stund, kan disse fire sange sagtens ledsage dig.

Lad os se på dem.

Father John Misty - "Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins)

Father John Misty (billedet) har for længst smidt trommestikkerne i Fleet Foxes til fordel for en anmelderrost solokarriere. Seneste udspil, "I Love You, Honeybear", er ifølge GAFFAs musikanmelder Lars Löbner Jeppesen et rent pletskud. Han kvitterer med seks stjerner og skriver: "Læg dertil at Tillman er en fortrinlig sanger der brillere i alt fra det jazz-croonede i Nothing Good Ever Happens At The Goddamn Thirsty Crow til det maniske i den pumpende The Ideal Husband og det forførende i Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins) med lystige strygere og horn. Simpelthen mageløst."

The Districts - "4th And Roebling" / "Peaches"

The Districts består af Rob Grote på vokal, Conor Jacobus bag bassen, Mark Larson på guitaren og Braden Lawrence bag trommerne, og GAFFA har spået dem det store gennembrud i 2015. Debutalbummet, "A Flourish And A Spoil", er netop udkommet. GAFFAs Lars Löbner Jeppesen skriver: "Albummets tre kvarter er tætpakket med ti træfsikre og berusende sange med velkomponerede melodier pakket ind i et ubesværet og skramlet lydunivers, der klæder den ungdommelige energi."

Kværn - "Rebellen"

Kværn gør tingene på sin egen måde og er således eksponent for en poetisk slags hiphop. Debuten hedder "Turen Ned Ad Trappen", men den kunstneriske fremdrift kan vist ikke siges at være på vej ned ad. GAFFAs musikanmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr kvitterer med fem stjerner og skriver: "Det lyder måske ikke umiddelbart som om det virker særlig godt, men det skal ikke misforstås. Kværn er en dygtig herre - han vælger den form der passer bedst til historien, hvilket betyder at pladen kommer omkring mange genrer, men uden at miste den røde tråd: Kværn."

Stine Bramsen - "Karma Town"

Med sin nye single "Karma Town", en ep til marts, et kommende debutalbum og en Danmarkstour kører den nybagte mor stærkt ind i 2015.

Vinnie Who - "Only Dreaming"

Vinnie Who har plantet sine fødder solidt i Lennons legendariske lost weekend i 70'erne. "Only Dreaming" er drømmende som eks-beatlens kollega Harry Nilssons bedste forsøg på at gå The Fab Four i bedene.

Djämes Braun - "Inficeret"

"Jeg trækker stikket ud og tar dig til Bombay/for vi trænger til at komme ud og lege/holder dig vågen som en zombie/mit kød og blod er inficeret af dig". Sådan lyder den lettere morbide tekst på Djämes Braun' nye single "Inficeret". Og stemmen er da i den grad inficeret; nemlig af talkbox.

Alabama Shakes - "Don't Wanna Fight"

20. april rammer sydstatsrockerne Alabama Shakes' opfølger til debutalbummet "Boys & Girls" fra 2012 Europa. Den har fået titlen "Sound & Color", og man behøver ikke at have den store konspirationsteoretiker i maven for at ane et mønster. Debutalbummet fik en rigtig pæn modtagelse i Danmark, høstede fire stjerner hos GAFFAs anmelder og kastede hits af sig som "Hold On" og "Hang Loose". Om "den svære toer" kan opnå samme status, det må vise sig til april. Men allerede nu kan man begynde at gøre sig sine tanker om resultatet. Alabama Shakes har nemlig udsendt første singleforløber, "Don't Wanna Fight", som du kan høre lige her.

Florence + The Machine - "What Kind Of Man"

"How Big, How Blue, How Beautiful" bliver det tredje albumudspil fra Florence + The Machine og melder sin ankomst den 1. juni i år. Albummet er produceret af Markus Dravs, der også står bag værker af Arcade Fire, Björk og Coldplay. Du kan høre den nye single, "What Kind Of Man", her. 

Hør ugens bedste sange i WiMP og Spotify her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA