x

Johnny Luger udsender særegen single

Johnny Luger udsender særegen single

Som den – måske – danske første gruppe nogensinde udsender Johnny Luger en dobbelt A-side vinylsingle, hvor man - ved købet af denne - samtidig får adgang til at downloade singlens to sange, "James Ellroy" og "Steal Away", uden således at skulle betale ekstra. Det fungerer således, at hvert eksemplar af vinyludgaven er udstyret med et kodenummer, som sikrer hver køber retten til gratis download af en mp3-version af singlen, som kan hentes ned på bandets hjemmeside.

Ifølge en pressemeddelelse fra gruppen er lancerings-eksperimentet et forsøge på at slå det gamle fonogram-format sammen med de nye digitale medier, herunder ipod, så køberen både får mulighed for at høre sin nyindkøbte vinylplade og den digitale version af pladen, eller blot ét af disse, afhængig af lytterens foretrukne afspliningsmedie.

Singlen er indspillet i London og København, og på pladen medvirker blandt andre Jonny Delafonz fra Alabama 3 på trommer. Singlens ene sang "James Ellroy" er en hyldest til den berømte, amerikanske krimiforfatter af samme navn, hvorimod "Steal Away" opsumerer gruppens lydunivers, som ifølge pressemeddelelsen beskrives som "Johnny Thunders og David Bowie, på vej opad Californiens vestkyst, med Brian Eno i bagagerummet..."

Singlen kan købes fra mandag den 5. marts og udgives af Teen Dream Records.

Johnny Lugers hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA