x

Tema om Cash på DR2 i aften

Tema om Cash på DR2 i aften

Det måtte jo komme en dag: En tour de force gennem den amerikanske country-sangers karriere på "kultur-kanalen" DR 2. I aften får man så mulighed for at opleve Johnny Cash i lyd og billede i en to timer og 30 minutter lang udsendelse på DR 2's "Temalørdag", hvor country-legendens farverige liv genfortælles og kommenteres af forskellige danske musikere, hvis musikalske løbebane har været influeret af manden med den umiskendelige baryton-røst.

Blandt aftenens gæster finder vi Steen Jørgensen, Kira Skov/Marie Fisker, Nikolaj Nørlund, Klaus Lynggaard og Salem, der deler deres Cash-kærlighed med seerne. Desuden fortæller country-sangeren Ester Brohus om sine oplevelser som "fængsels-entertainer", tydeligvis inspireret af sin mandlige kollegas fængselskoncerter, med koncerten i det californiske fængsel San Quentin i 1969 (udgivet på plade) som den kendeste af dem alle.

Derudover følger DR Country-Stig Nielsen, der har hørt Johnny Cash fra han var spæd, til en koncert i Brønderslev, og der er også interview med den tidligere producer på DR, Per Møller Hansen, der vil fortælle om den legendariske koncert i DR's studie 3 i 1971; en koncert, som gjorde et dybt indtryk på Cash.

Nu cirka tre et halvt år efter sin død er Johnny Cash hip som aldrig før, godt hjulpet til af sidste års filmhit "Walk The Line" og den populære pladeserie "American Recordings", hvorpå Cash synger egne som andres kompostioner. Dertil er der mange nutidige musikere, som står i kø for at vedkende sig arven fra Johnny Cash, herunder og ikke mindst Nick Cave, og danske Nephew, som med en verslinje i én af deres sange – "Johnny Cash er sej" – tager hatten af for "manden i sort".

Johnny Cash døde 12. september 2003 i Nashville; han blev 71 år.

Johnny Cash på DR


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA