Nyhed

Fredagsrocks programchef: Vi mærker festivalkrigen

Tivoli har øget sit budget til Fredagsrock 2015 for at kunne konkurrere på musiknavne

Det netop offentliggjorte program til årets Fredagsrock i Tivoli er spækket med en bred palet af populære musiknavne af den slags, der er rift om hos bookingbureauerne. En bedrift, der absolut ikke er en selvfølge i den rivende udvikling, som musikscenen herhjemme og ikke mindst festivalmarkedet har været igennem de seneste år.

Programchef for Fredagsrock Rune Erbs Ledet lægger ikke skjul på, at konkurrencen om de gode navne er blevet skærpet de seneste år. Ikke mindst har den såkaldte festivalkrig mellem arrangørerne bag Tinderbox og NorthSide og etablerede festivaler som Roskilde Festival og Smukfest gjort sit til, at priserne er presset i top.

– Ja, det kan vi godt mærke. Konkurrencen er blevet skarpere. Der er flere spillere derude, og det ender nemmere i en budkrig, når man skal have fat i de gode navne, forklarer Rune Erbs Ledet.


Konsekvensen for Tivoli er, at arrangørerne har været tidligere ude med deres programlægning og med at lægge billet ind på de kunstnere, de er interesserede i. I år er musikbudgettet til Fredagsrock desuden øget med 20 procent. Det konkrete tal vil programchefen dog ikke ud med.

Rune Erbs Ledet ser dog ikke udviklingen som en hæmsko for koncertarrangørerne herhjemme.

– Det er ikke noget nyt i Europa, at konkurrencen er hård, men det er nyt for lille Danmark, og det er nok naturligt, at det går i den retning. Konkurrence er aldrig skidt, og jeg ser det ikke som en trussel for os, at for eksempel Smukfest har fået en lillebror i København. Det er fantastisk. Mere af det. Det er kun sundt for en storby og udvider også grænserne for, hvad vi kan tillade os, for eksempel i forhold til hvor højt vi må skrue musikken op. Men selvfølgelig kan vi mærke det, siger programchefen.


På trods af konkurrencen har Tivoli kun oplevet opgang i publikumstallet de seneste år, og forventningerne til besøgende til Fredagsrock-arrangementerne er større end nogensinde – forlystelsesparken forventer op mod en halv million publikummer i løbet af de i alt 24 fredage.

Tivoli byder i år på et solidt program med stærke kommercielle navne som Rasmus Walter, De Eneste To, Gnags, Marie Key, Jessie J, Jamie Cullum, Mads Langer, TV-2, Snoop Dogg, Tina Dickow og Lars H.U.G. Men også lidt mindre mainstream-etablerede navne herhjemme som Belle & Sebastian og Spids Nøgenhat er sat på programmet.

– Det stikker lidt i alle retninger, men det er det, det skal. Siden 1843 har Tivoli spillet musik inden for mange genrer, og vi skal være tro mod det dna, siger Rune Erbs Ledet, som ikke mener, det kun handler om at konkurrere med andre koncertarrangører.


– Det er fedt at lave. Og så er det selvfølgelig en god forretning.

Se det samlede Fredagsrock-program her

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


ANNONCE