x

Ankerstjerne udgiver nyt album og tager på turné

Ankerstjerne udgiver nyt album og tager på turné

Ankerstjerne er klar med opfølgeren til sit selvbetitlede debutalbum. Det udkommer på mandag den 23. februar og er blevet døbt "For Os". Han følger således op på hitsinglerne "Lille Hjerte" og "Mit Navn I Lys", men denne gang rummer tekstuniverset en mere socialrealistisk karakter, idet sangenes fikspunkt er hans opvækst i et barskt forstadsmiljø.

"Den her plade er "For os". Den er baseret på min opvækst med vennerne i Hundige. Men historierne kunne for så vidt have udspillet sig i en hvilken som helst forstad i DK - derfor tror jeg, mange vil kunne relatere til teksterne" udtaler rapperen i en pressemeddelelse. Han forklarer samtidig, hvordan en bytur med barndomsvennerne blev mere end blot en underholdende aften.

"I takt med at der kom drinks på bordet begyndte vi at fortælle røverhistorier fra vores ungdom i Hundige; om de vilde fester, om slagsmålene og om alle de skøre typer, vi har kendt. Om alt det, vi fik rodet os ud i. Om alle de gange, hvor det var lige ved at gå galt og om de gange, hvor det desværre ikke kun var 'lige ved'. Da jeg kom hjem, dén nat startede jeg på nummeret "Vent Og Se". Og derfra sprang hele pladen. "Lille Hjerte" handler fx om én af de drenge, der var med dén aften. Om at være modig nok til at turde tage ansvar for et nyt liv og blive far, mens "Mit Navn I Lys" handler om alle rødderne".

Albummet er produceret i tæt samarbejde med Burhan G, der også optræder på et af numrene. I løbet af foråret drager Ankerstjerne på en Danmarksturné med sit nye materiale. Ankerstjerne kan opleves følgende steder:

6. marts: Dok5000, Odense https://billet.dk/events/13817-Ankerstjerne/

7. marts: Tobakken, Esbjerg http://tobakken.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/47418

14. marts: Vega, København http://www.billetnet.dk/event/ankerstjerne-dk-billetter/389441

11. april: Skråen, Aalborg http://www.billetlugen.dk/da/event/ankerstjerne


Du kan se den personlige musikvideo til "Mit Navn I Lys" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA