x

Joachim Fjelstrup fra Steppeulven: Det skal der spilles til min begravelse

Joachim Fjelstrup fra Steppeulven: Det skal der spilles til min begravelse

Alder: 27 år

Profession: Skuespiller. Aktuel som Steppeulvenes forsanger og sangskriver Eik Skaløe i Ole Christian Madsens "Steppeulven". Filmen har premiere 19. februar.

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Ja. Der manglede ganske vist en oktav oppe i de lyse toner, men det var et klaver. Der var også en saxofon, som min far øvede skalaer på til hele familiens ubetingede begejstring. Og så stod der guitarer rundt omkring. Min bror er den musikalske. Han kunne spillelige, hvad der passede ham, det svin.

Spiller du selv et instrument?

– Tjoh, klaverakkorder til husbehov… Jeg skulle jo også spille lidt guitar, da jeg spillede Eik Skaløe, men han var heldigvis ikke nogen Slash. "Han kunne spille frelserakkorder", som Stig Møller, guitaristen i Steppeulvene, fortalte mig. Så det gik lige an.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Ja. Længe. Jeg gør det stadig af og til. Men det er et tilbagevendende problem, at jeg er elendig til at lave musik.

Synger du i badet (eller andre steder)?

– Jaja, jeg synger hele tiden. Jeg er pisseirriterende.

Hvad betyder musik for dig?

– At jeg altid har mine store hørebøffer på mig – hvis ikke på ørerne, så hængende om halsen. Det er ret ufedt, egentlig; folk får dem lige i ansigtet, når jeg krammer dem.

Hvordan lytter du til musik?

– Jeg spotify'er bare derudad.

Hvem er din yndlingkunstner?

– Puha, kan man det? Jeg har længe sværget til Michael Jackson, men jeg har ikke rigtig hørt ham i et års tid eller sådan noget. Men jeg ved, at jeg kommer til at gøre det igen, og der er jo ingen, man hører hele tiden… Jo, det må blive MJ. Men vi snakker 70'er/80'er-MJ over 90'er-MJ, og det gider jeg slet ikke at diskutere.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Sækkepiben er svær. Jeg er i hvert fald ikke blevet overbevist endnu.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Hvem fanden har fået mig derind?

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

P.D.A. (We just don't care) og Where Did My Baby Go af John Legend.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Det ved jeg ikke. Men jeg har ofte tænkt, at det kunne være skægt at sætte noget rigtig cheesy Marvin Gaye på og se, hvordan det stakkels pigebarn ville reagere.

Hvad hører du helst søndag morgen?

Sådan noget hygge-vågne-slappe-af-musik? Der kan jeg måske godt finde på at tulle lidt rundt til noget Kings Of Convenience eller Belle and Sebastian.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Uha, det kan man sgu aldrig være stensikker på. Men jeg kan godt lokkes derud med nogle franske electrolækkerier: Justice, Sebastian, Yelle, Stromae, C2C, Kavinsky, Breakbot og den slags…

Hvad er den første sang, du kan huske? 

– Det første, jeg kommer i tanke om, er dengang, jeg var fem-seks år gammel, og min legekammerat Peter og jeg satte Fy Fy Skamme på repeat – eller hvad det hed, dengang man spolede kassettebåndet tilbage, så snart sangen var slut for at høre den igen igen-igen – og rullede rundt og dårligt kunne trække vejret af latterkramper over alle de skøre forslag. "Må man slå en masse prutter" og "må man tisse i klaveret" høstede de største glædesudbrud. Man var nem dengang. 

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Jeg er en hård negl, GAFFA!!! Men det er da lykkedes for Rufus Wainwright en håndfuld gange med blandt andre This Love Affair, Going to a Town, Art Teacher, Liberty Cabbage, Leaving for Paris… Han har lige lovlig ondt af sig selv, men på en eller anden måde er det i orden, når det er ham. Så har Jeff Buckley vist også fået sat mit iskolde hjerte til vægs med Lilac Wine en gang eller to. Av, Elliot Smiths Everything Means Nothing To Me gør også nas i følelserne.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Sækkepibe. Et helt orkester af dem. De skal sgu ikke have det for godt uden mig, mine efterladte.

Har du været i operaen?

– Ja. Lad os ikke tale om det.

Har du været på festival?

– Tre gange Roskilde.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Jeg ville jo være en selvfed douchebag, hvis jeg svarede, at det var, da vi genskabte Steppeulvenes sidste koncert til filmen. Omvendt ville det være fremragende pr, og lad os nu være ærlige: det er derfor jeg er i GAFFA. Smut så ind og se den film!

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Rihanna. For hendes skyld. Jeg er sikker på, at hun ville være helt vild med mig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA