x

Semisonic-sanger udsender soloalbum

Semisonic-sanger udsender soloalbum

Amerikanske Semisonic havde store hits med "Closing Time" og "Secret Smile" fra albummet "Feeling Strangely Fine" fra 1998. Deres næste album klarede sig ikke helt så godt, og siden da har bandet holdt pause på ubestemt tid.

Frontmand og sangskriver Dan Wilson har dog ikke ligget på den lade side, selvom han i en længere periode kæmpede med en nu overstået lungesygdom.

Wilson har nemlig blandt andet produceret den tidligere Soul Coughing-sanger Mike Doughtys ganske fortrinlige soloplade "Haughty Melodic", og så har han skrevet en lang række sange til det seneste Dixie Chicks-album. En af dem var "Not Ready to Make Nice", der vandt ham en Grammy tidligere på året.

Men nu er Wilson klar til at færdiggøre det soloalbum, han har arbejdet på de sidste fem år, og til at hjælpe sig har han indkaldt selveste Rick Rubin.

Rubin havde gennem Sheryl Crow fået fat i nogle af Wilsons demoer og kontaktede ham for at få sat et samarbejde op. Pladen kommer til at hedde "Free Life", og om den siger Rubin til MTV:

"Den er rystende god. Det er mit favoritalbum. Han er bare fantastisk".

"Free Life" udsendes på Rubins American-selskab senere på året, og på pladen får Wilson hjælp af folk fra The Heartbreakers, Nickel Creek, Semisonic og også Sheryl Crow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA