x

Opsigtsvækkende koncert med Portishead

Opsigtsvækkende koncert med Portishead

Aftenen på spillestedet "Mr. Wolfs" i den sydengelske by Bristol lignende mest af alt til at blive en helt almindelig aften med dj-kollektivet "Grumping Man" som aftenens underholdning. Bag dj-pulten stod blandt andre Geoff Barrow fra Portishead, der var kaldt ind som gæste-dj.

Koncerten var uannonceret, så folk entrerede Mr.Wolfs med det formål at se "the local hero", altså Geoff Barrow, vende plader.

Geoff Barrow spillede først et dj-set, hvorefter et andet Portishead-medlem, Adrian Utley, indfandt sig på scenen. Barrow og Utley begyndte derefter at spille sangen "Wandering Star" fra Portisheads-debuten Dummy (1994), men pludselig afbrudt af Geoff, som spurgte publikum: "Er der nogen som kender én, der kan synge?".

Efterspørgelsen var åbenbart cuet til, at intet mindre end Portishead-sangeren Beth Gibbons skulle indfinde sig på scenen og sammen med sine to mandlige bandkolleger spillede de det førnævnte nummer og et spritnyt Portishead-nummer fra det længe ventede og kommende comebackalbum. Åbenbart så spritnyt, da den ikke har fået et navn endnu.

Da Beth Gibbons således trådte op på scenen og begyndte at synge, stod overraskelsen malet i publikums ansigter, der, ifølge et øjenvidne, reagerede med "åben mund og polypper, som var de vidner til en rumskibslanding fra det ydre rum".

Ifølge musiksitet Pitchforkmedia blev ikke engang dørmanden på Mr. Wolfs orienteret om episoden forinden, for da den karismatiske Beth Gibbons ankom til spillestedet, blev hun, på lige fod med alle de andre betalende gæster, afkrævet entré.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA