x

Tv-reportage: Folkeklubben åbnede dette års GAFFA Library Sessions

Tv-reportage: Folkeklubben åbnede dette års GAFFA Library Sessions

Se mange flere billeder fra aftenen her

– Er det ikke vores pligt at starte med et digt, når vi nu er på et bibliotek?

Ordene kommer fra Kjartan Arngrim, forsanger og guitarist i bandet Folkeklubben, der som første navn på plakaten for dette års GAFFA Library Sessions skyder endnu en sæson i gang på Frederiksberg Hovedbibliotek. Du kan nu se et sammendrag af aftenen på GAFFA Video nedenfor.

– Jeg vil gerne være et foto af en højtidelig og simpel popsang i din bankende brystlomme mellem bolsjer og smøger.

Med dette korte og præcise digt Popsang, skrevet af Michael Strunge i 1983 og i aften reciteret af Kjartan Arngrim, er rammerne for aftenen sat. For er der noget, der kendetegner Folkeklubben, er det lyrik med rødder i den danske historie og kulturarv, og hvor der med lussinger til høj såvel som lav og til højre såvel som venstre, er tale om tre musikere, der har noget på hjerte.

Aftenen fortsætter herefter med nummeret Ske Noget Mere fra bandets andet album Danmarksfilm. Et nummer, der netop inddrager forskellige referencer til blandt andre Michael Strunge, og med en tekst inspireret af ordene på selvsamme digters gravsten, nemlig "Væbnet med vinger".

Den danske sangskat såvel som Danmarkshistorien fornægter sig heller ikke i aftenens andet nummer For Pengene, der med ordene "Kæmp for alt, hvad du har kært, dø, fald om, krepér, om så det gælder" er en moderne fortolkning af kampsangen Altid Frejdig Når Du Går, og som indledes med følgende opfordring fra forsangeren:

– Det eneste filosofiske spørgsmål, du i disse tider behøver at stille dig selv hver morgen, er, om du er i det for pengene, eller om du er en af drengene.

Video og redigering:
Thea Aae
Mawa Abdillahi
Laura Jo Madsen

 

 

  

  

 

Jooks, Anne Linnet og L.I.G.A

Således blev dette års GAFFA Library Sessions skudt i gang, og der er meget mere at glæde sig til på den front.

GAFFA har nemlig den fornøjelse at byde velkommen til den anmelderroste rapper Jooks den 9. marts, mens den ikoniske sangerinde Anne Linnet vil dele ud af sine historier og sange den 28. april.

Den 12. maj slutter vi forårssæsonen af med den multietniske popgruppe L.I.G.A, der på kort tid har opnået stor succes med sange som "Skylder Dig Ik' Noget" og "Julia."

Der er med andre ord masser at se frem til.

Billetsalget til de enkelte aftener åbner 14 dage før de enkelte arrangementer via Biblioteket Frederiksbergs hjemmeside

Medlemmer af GAFFA Plus Guld kan 14 dage før de enkelte arrangementer hente gratis billetter via GAFFA.dk/plus

Se mange flere billeder fra aftenen her 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA