x

Køb det nye Vinnie Who-album i Tiger-butikker

Køb det nye Vinnie Who-album i Tiger-butikker

Vinnie Whos kommende album "Harmony", der udkommer den 30. marts, vil være at finde i landets Tiger-butikker. Det skyldes, at hans pladeselskab Fake Diamond Records har indgået et samarbejde med Tiger-butikkernes pladeselskab, Tiger Music. Albummet bliver sat til salg i hele 25 lande, fordelt mellem 415 butikker. Derfor kommer produktionen til at tælle et oplag på 20.000 cd'er og 10.000 vinyler. Prisen for albummet lyder på det beskedne beløb af 50 kr. for en vinyl og kun 30 kr. for en cd. 

Det kan lyde som en dårlig forretningsplan, men samarbejdet kan vise sig at være fordelagtig for alle parter. Direktør i Fake Diamond Records, Jacob Kampp Berliner, udtaler i en pressemeddelelse: "Før jul læste jeg en artikel om Tiger Musics alternative måde at udgive musik på, og jeg sendte den straks til Kristian fra pladeselskabet. Vi blev ret overrasket over deres måde at tænke på. Det er et helt nyt udstillingsvindue for os, og vi er imponerede over deres kongstanke om at gøre musik tilgængelig for flere". Han bliver suppleret af label manager Kristian Nyholm: "Det fysiske salg er faldende i branchen, og da muligheden bød sig for at lave et første optryk på i alt 30.000 enheder – og dermed nå en helt ny målgruppe, der tøvede vi ikke."

Også bagmanden bag Vinnie Who, Niels Bagge, kan efter flere overvejelser se fordelene i den brede distribution: "Da Kristian ringede og fortalte mig om samarbejdet, forstod jeg først ikke hvorfor. Jeg tror egentlig, jeg sagde "hvad fanden har du gang i". Et par timer senere ringede jeg tilbage og sagde, at det var en fantastisk ide. Prøv at tænke over det: Nu udkommer min musik i 25 lande i 415 butikker til en pris, alle kan være med på. Det er en stor mulighed for mig, at Harmony når så bredt ud"

Tiger Music udgav senest Carsten Dahls nyfortolkning af Bachs Goldbergsvariationer, der udkom den 31. oktober sidste år. Efter kun syv dage havde pladeselskabet solgt lige så mange album, som kun populærmusik i top 3 ellers gør det. 

Vinnie Who-albummet "Harmony" udkommer som sagt den 30. marts og har allerede frigivet singlerne "Only Dreaming" og "Seven", som du kan høre her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA