x

Her er vinderne og højdepunkterne ved Brit Awards

Her er vinderne og højdepunkterne ved Brit Awards

I går aftes blev der uddelt BRIT Awards i O2 i London. Det blev en begivenhedsrig aften, der indeholdt både tyrefægteri, scenestyrt, flammekastere og begejstrede takketaler. Rolling Stone har hjemmestrikket en liste over de mest bemærkelsesværdige øjeblikke til den britiske prisuddeling. 

1. Kanye West fremfører ny single i et inferno af ild og statister

Imens Kim Kardashian introducerede Kanye West, trampede han selv rundt på scenen og krævede, at musikbranchens forretningsmænd, der var bænket på første række, skulle rejse sig op. De fleste af dem gav efter og blev belønnet med en ildspyende udgave af hans nye nummer "All Day". Hans optræden bød på en masse statister, adskillige gæsterappere og et par flammekastere, der syntes at løbe tør for brændsel undervejs. Du kan se det brandfarlige øjeblik her:

2. Madonna falder bagover

Madonna har ikke betrådt scenen til BRIT Award i to årtier, men vendte i går aftes tilbage med sit nye nummer "Living For Love". Hun lignende mest af alt en dæmonisk tyrefægter og var iført en lang, sortglinsende kappe. Som en del af koreografien hev en danser i kappen for at løsne den fra Madonnas hals, men kappen var mere standhaftig end ellers antaget, hvilket resulterede i, at Madonna faldt bagover og ned fra scenen. Sangerinden fortsatte dog ufortrødent sin optræden.

3. Royal rock'n'roll bliver hædret med pris

Frontfiguren i Arctic Monkeys, Alex Turner insisterede sidste år på, at rock'n'roll fortjente sin plads hos BRIT Awards. Nogle må have hørt hans bønner, for i år modtog Royal Blood en pris for at være den bedste britiske gruppe - overrakt af Jimmy Page himself. "Det er en stor overraskelse for os", fortalte Mike Kerr sit publikum. "Og sikkert en endnu større overraskelse for jer, som publikum, da I sikkert ikke ved, hvem vi er." Gruppen optrådte senere på aftenen med "Figure It Out". 

4. Taylor Swift takker Ed Sheeran

Taylor Swift modtog prosen for bedste kvindelige soloartist, hvilket var hendes første BRIT Award nogensinde. "Jeg kan ikke tro det" hvinede den unge sangerinde i sin takketale. "Jeg har spillet koncerter i England i otte år, så jeg er virkelig lykkelig". Talen blev afsluttet med en cadeau til hendes musikalske kollega, Ed Sheeran: "Jeg ville ikke stå her, hvis det ikke var for en af mine bedste venner, som har taget mig med på pubs og vist mig, hvordan man laver en dejlig kop te - Jeg elsker dig, Ed Sheeran."

5. Britisk musik er tilbage

Briterne bevidste, at de kunne mere end at vise amerikanske popsangerinden rundt i de engelske landskaber og traditioner. Ed Sheeran optrådte med nummeret "Bloodstream" med loop-pedal og guitarkroppen som trommesæt, Sam Smith fremførte "Lay Me Down" med strygesektioner og croonende rolighed. De to briter løb samtidig af med hele to priser hver, og udmærkede sig dermed som aftenenes helt store vindere. 

Aftenens vindere:

British Artist Video of the Year: One Direction, "You and I"
British Breakthrough Act: Sam Smith
Mastercard British Album: Ed Sheeran, X
British Female Solo Artist: Paloma Faith
British Male Solo Artist: Ed Sheeran
British Group: Royal Blood
International Male Solo Artist: Pharrell Williams
International Female Solo Artist: Taylor Swift
International Group: Foo Fighters
Critics' Choice Awards: James Bay
British Producer: Paul Epworth
British Single: Mark Ronson ft Bruno Mars, "Uptown Funk"
British Global Success Award: Sam Smith

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA