TV-2 fra A-Å: Bag duggede ruder

TV-2 fra A-Å: Bag duggede ruder

Pop-veteranerne er ude med ikke mindre end deres 18. album, der har fået titlen Det Gode Liv (læs GAFFAs anmeldelse her). Dog ikke forstået som livet, når det kører på skinner og alt er, som det skal være – "det gode liv er ikke kun Netflix og HBO, selvom det også er en del af det", som Steffen Brandt udtrykker det – det er det hele og fulde liv med alle dets bagsider og konflikter. Det gode liv er det liv, der er. Det liv, man lever – med alt hvad det nu indebærer. I anledning af albummet har vi sat Steffen Brandt stævne over en kop kaffe for at gennemgå Tv-2 fra A til Å – intet mindre. Vi bringer gennemgangen med ét bogstav om dagen fra albummets udgivelsesdag 27. februar og en lille måned frem.

Bag Duggede Ruder

– Det er jo blevet en signatursang for bandet, og vi har spillet den lige siden, den blev lavet tilbage i '82. Den har haft mange gode år, og der er aldrig nogen, der har stillet spørgsmålstegn ved, om den skulle være med på en sætliste. Ligesom Lanternen og Be Babalula er den fast inventar til vores koncerter. VI er ikke bange for traditionen, og det er sange, der hører med til vores historie. For os er den uopslidelig og en del af vores selvforståelse, og den har da også optrådt i forskellige versioner gennem årene:

– Hvis man skal tale om DNA'et i det her band og i vores sangskrivning, så er det rummet i denne her sang, som på den ene side er dybt alvorlig og ulykkelig, men på den anden side også rummer en kraft og energi, som gerne vil det her liv – mere end bare overleve det, et krav om også at definere det. Sangen rummer den dobbelthed, der ligger i at være ramt af tilværelsens tragik, men alligevel selv gå ind og tage fat i vilkåret og forandre det, være i det og give det indhold. På den måde rummer den et abstraktionsniveau, der gør, at man kan blive ved med at se nye tider og nye sider af livet. Den er lidt et pejlemærke for mig, hver gang jeg skriver en ny sang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA