x

TV-2 fra A-Å: Cigar – pladeselskabet Have a Cigar

TV-2 fra A-Å: Cigar – pladeselskabet Have a Cigar

Pop-veteranerne er ude med ikke mindre end deres 18. album, der har fået titlen Det Gode Liv (læs GAFFAs anmeldelse her). Dog ikke forstået som livet, når det kører på skinner og alt er, som det skal være – "det gode liv er ikke kun Netflix og HBO, selvom det også er en del af det", som Steffen Brandt udtrykker det – det er det hele og fulde liv med alle dets bagsider og konflikter. Det gode liv er det liv, der er. Det liv, man lever – med alt hvad det nu indebærer. I anledning af albummet har vi sat Steffen Brandt stævne over en kop kaffe for at gennemgå Tv-2 fra A til Å – intet mindre. Vi bringer gennemgangen med ét bogstav om dagen fra albummets udgivelsesdag 27. februar og en lille måned frem.

Cigar (Pladeselskabet Have A Cigar)

– Da vi udgav vores album under navnet The Beautifuls, skete det på det fiktive pladeselskab Have A Cigar. Udtrykket er i øvrigt hentet fra Marx Brothers. På et tidspunkt i nyere tid fandt vi ud af, at vi ikke kun ville være udøvende kunstnere, men også promovere og opdage nye talenter, så vi lavede et pladeselskab, der hed Have A Cigar, som vi brugte rigtig meget tid og ikke mindst rigtig mange penge på – for nu at sige det, som det er. Vi ville forfølge den drøm, vi altid havde sunget om, og pludselig var muligheden der. Konklusionen må så være, at man endelig skal lade være med at forfølge sin drøm …haha! Jo, selvfølgelig skal man gøre det, man skal også bare være klar til at betale prisen.

– Den gode nyhed er så, at prisen kommer man også til at betale, selvom man ikke forfølger drømmen, og så er det trods alt sjovere at have forsøgt. Vi brugte mange ressourcer på det, og fik også søsat nogle gode udgivelser – blandt andet med Under Byen – men vi havde ikke helt styr på den forretningsmæssige side af det. For vi ville kun udgive noget på dansk, og noget, vi syntes var godt, og det var ikke altid, der var nok af det. De kunstnere, vi signede fik rimeligt gode forhold. Der kom bare ikke så mange penge ind den anden vej. Så når man laver sådan noget, er det en god idé at have en person med, der kender noget til ganske almindelige markedsvilkår.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA