x

Musikken hjælper de hjemløse ved trippel-koncert i Koncertkirken

Musikken hjælper de hjemløse ved trippel-koncert i Koncertkirken

Initiativet "Roskilde Rising" sætter igen fokus på hjemløse ved et brag af en trippelkoncert i Koncertkirken på Blågaards plads i København den 14. marts.

Hvert år donerer Roskilde Festival overskuddet til forskellige organisationer. En del af overskuddet fra Roskilde Festival 2014 blev blandt andet brugt til at støtte hjemløsefonden med en halv million kroner. De kan se frem til mere støtte takket være trippelkoncerten. Alt overskuddet fra koncerten går nemlig til hjemløsefonden.

På aftenen kan man som hovednavne opleve de to bands Förtress (billedet) og Wangel. Förtress har valgt at tage bandet Velvet Volume med til aftenen og de udgør dermed den tredje brik i aftenens program.

Förtress er kendt for deres brutale rock med let komisk kant. De spillede sidste år på Rising Scenen i warmup-dagene på Roskilde. Her gav GAFFAs anmelder fem stjerner og konkluderede: "Man kan måske ikke snakke om den store variation blandt numrene, de er alle larmende. Men for dem, der er kommet for at få et slag pikrock, er der ingen dikkedarer. Det er et rockshow af ypperste kvalitet."

Wangel er spået sit store gennembrud i 2015. Dramaet er lurende under overfladen i Wangels intime, elektroniske univers, hvor blotlagte nerver og emotionel tusmørke mødes i en aktiv brydning. Det er Peter Wangels unikke stemme, vekslende mellem baryton og højtflyvende falset, der her akkompagneres af knitrende synth-harmonier, melodiøse guitarfigurer og skarptskårne programmerede beats. Wangel er aktuel med singlen, "Seoul". 

De tre søstre i Velvet Volume begår sig i den hidsige punk, og det har de stor succes med. De har tidligere været på turné med The Blue Van, som de da også indspillede en single med, og senest var de blandt andet med til at lukke Musik Aarhus Festival til en proppet koncert på Train samt en rost koncert som opvarmning for Paper Tigers på Fatter Eskil i Aarhus. Her skrev GAFFAs Christian Voldborg Andersen: "Det var en fornøjelse at se så unge piger kombinere punkens skramlende el- og basguitarspil, voldsomme trommespil og rå vokaler med et moderne indierock-twist. Den muskuløse lyd stod i kontrast til pigernes unge udstråling og sympatiske beskedenhed." Han kvitterede med fem stjerner.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA