x

Dylan dissekeret af dansk teolog

Dylan dissekeret af dansk teolog

I betragtning af, hvor meget der er skrevet om netop Bob Dylan kan der unægtelig være grund til at spørge, om der vitterligt er brug for en ny - og dansk - udgivelse om om mestersangskriveren fra Minnesota. Og den ledsagende pressemeddelelses salgsargument om, at det er "første Dylan-bog på dansk i nyere tid, der undersøger, hvad der ligger i Bob Dylans tekster" er måske også en kende søgt.

Nuvel, heldigvis gøres skepsis til skamme ved læsningen af teologen og forfatteren Brønnums ekstensive gennegang af Dylans bagkatalog - en analytisk gennemgang som, frem for blot at reproducere velkendte pointer, faktisk byder på en mængde begavede, originale betragtninger omkring Dylans sangskrivning og temakreds.

Som tilfældet var med Lars Knudsens fine "Leonard Cohens sange" fra 2014 begiver forfatteren sig her ud i en kronologisk gennemgang, album for album fra debuten i '62 og helt frem til "Tempest" fra 2012. Brønnum, som tidligere har udgivet såvel digtsamlinger som teologiske skrifter og en bog om irske U2, åbner teksterne op for også den relativt forudsætningsløse læser.

Læs hele anmeldelsen her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA