x

Nyt album fra Client

Nyt album fra Client

Den 21. marts udkommer den britiske elektropop-trio Clients tredje album, der får titlen "Heartland". Pladen er produceret af Stephen Hague og Youth, der har arbejdet sammen med blandt andre Kate Bush, U2, The Verve, The Orb, Dido, New Order og The Pet Shop Boys. Ifølge en pressemeddelelse er den nye plade knap så minimalistisk som de tidligere udgivelser, og minder lidt om Goldfrapp og Ladytron.

Clients musik giver associationer til synthpop a la Depeche Mode, OMD og Soft Cell, og det er således ikke tilfældigt, at Martin Gore fra førstnævnte gruppe har lagt stemme på et nummer fra trioens sidste album "City".

Trioen består af Kate Holmes som – indtil videre – nok mest er kendt for at være Alan McGees (den legendariske ejer af det hedengangne indie-label Creation) bedre halvdel. Og Sarah Blackwood, som har en fortid som kølig vokalforgrund i den nu næsten glemte 90'er-gruppe Dubstar, samt et nyt medlem, Client E (sic!), der spiller bas.

Det mest opsigtsvækkende ved gruppen er dog ikke musikken, men deres uortodokse påklædning, idet de er iført stewardesseuniformer, latexhandsker og stiletter, når de pryder band-fotos og spiller live. Et "outfit", som de, helt i tråd med punkens DIY-etik, selv designer, ligesom de selv laver bandets merchandise og pladecovere. Deres hjemme-kreationer er sågar blevet opdaget af modeverdenen; for eksempel har de deltaget i photosessions for henholdsvis Vogue og Vanity Fair.

Allerede den 10. marts kan man opleve Client på dansk jord, idet de spiller på Krudttønden i København. Iført deres eget tøjdesign – det bliver bestemt ikke kedeligt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA