x

Guide: 11 essentielle album i marts

Guide: 11 essentielle album i marts

GAFFA har fået forårsfornemmelser og giver her 11 gode bud på hvilke nye albumudgivelser du skal være opmærksom på i løbet af årets første officielle forårsmåned.

Matthew E. White: "Fresh Blood", 9. marts

Amerikanske Matthew E. White er nu klar med efterfølgeren til sit debutalbum fra 2013, som GAFFAs anmelder Finn P. Madsen gav fem stjerner med ordene: "Matthew E. White lyder på sin ekstremt gennemførte debut som om, han har været i the game i årtier. 'Big Inner' er intet ringere end et rent overflødighedshorn af glohed soul, Stax og delikate jazzfinesser smeltet sammen med et godt øre for iørefaldende lounge-pop". Den 9. marts er amerikaneren så klar med sit andet studiealbum.

 

 

 

Madonna: "Rebel Heart", 10. marts

I januar blev demoversionerne til Madonnas kommende album lækkert, og i panik færdiggjorde sangerinden seks af de nye sange og gjorde dem tilgængelige for dem, som forudbestilte albummet "Rebel Heart" på iTunes. Nu udgives albummet "Rebel Heart" så officielt. GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez smuglyttede til de seks sange på iTunes og kvitterede med fire stjerner, og skriver samtidigt at Madonna er "en dame, der efter alt at dømme ikke har tænkt sig at falde til ro foreløbig". Madonna har netop offentliggjort, at hun giver koncert i Jyske Bank Boxen i Herning den 17. november. 

Modest Mouse: "Strangers to Ourselves, 16. marts (billedet)

Modest Mouse skulle oprindeligt have udgivet deres nye album "Strangers to Ourselves" i starten af marts, men har nu udskudt udgivelsen med to uger til den 16. marts. Albummet er det første fuldlængde-udspil siden deres plade "We Were Dead Before The Ship Even Sank" fra 2007. Som et plaster på såret for deres fans har de udgivet de tre singler "Coyotes", "Lanpshades on Fire" og senest "The Best Room". Hør sidstnævnte herunder.

Sonja Hald: "Vækstplanen", 16. marts

Den danske folk/rock-gruppe Sonja Hald er nu klar med deres debutalbum "Vækstplanen". Gruppen har blandt andet varmet op for Folkeklubben og Magtens Korridorer, og de er allerede nu i gang med en turné, som startskud til den kommende udgivelse. Første single, også med titlen "Vækstplanen" udkom den 20. februar, og lidt under en måned senere er albummet klart. 

Mark Knopfler: "Tracker", 16. marts

Det er snart tre år siden, at Knopfler sidst udgav en plade, og nu er han så klar med en ny. Den 16. marts udkommer Mark Knopflers ottende soloalbum, der indeholder 11 nye sange, som er inspireret af blandt andre den engelske forfatter Beryl Bainbridges (1932-2010) værker. Forfatteren lægger også navn til albummets første single "Beryl". 

Darkness Falls: "Dance and Cry", 16. marts

Den danske duo Darkness Falls har siden januar været på turné rundt i landet, og deres kommende album udkommer altså undervejs i deres turné. Darkness Falls har allerede udgivet to singler "Hazy" og "The Answer". Hør førstenævnte herunder.

Sufjan Stevens: "Carrie & Lowell", 30. marts

"Carrie & Lowell" er seneste nyt fra Sufjan Stevens siden 2010, og nu er han så klar med et sprit nyt album. De i alt 11 sange omhandler "livet og døden, kærligheden og tabet, og kunstnerens kamp for at få mening ud af kærlighedens skønhed og grimhed". Det kommende album "Carrie & Lowell" er navngivet efter Stevens' mor og stedfar. Se teaseren for det kommende album herunder.

The Prodigy: "The Day Is My Enemy", 30. marts

Det kommende album "The Day Is My Enemy" er efterfølgeren til 2009-albummet "Invaders Must Die". Som en teaser til det kommende album har The Prodigy udgivet en en animeret video til sangen "Wild Frontier". Videoen kan ses herunder. The Prodigy kan til sommer opleves på årets Tinderbox Festival.

Marie Frank: "Kontinua", 30. marts

"Kontinua" er det første dansksprogede album fra Marie Franks hånd, og på sit nye materiale hylder hun den danske sangtradition ved at låne og nyfortolke brudstykker af arvesølvet fra en række danske sange og viser. Den kommende album er sangerindens første udspil siden 2010, og det er samtidig hendes femte studiealbum. Maria Frank har udgivet to singler i forbindelse med den kommende udgivelse, hør den seneste single "Ensomt Træ I Skoven" her.

Vinnie Who: "Harmony", 30. marts

Vinnie Whos kommende album "Harmony" vil utraditionelt være at finde i landets Tiger-butikker når det udkommer den 30. marts. Det skyldes, at hans pladeselskab Fake Diamond Records har indgået et samarbejde med Tiger-butikkernes pladeselskab, Tiger Music. Vinnie Who har allerede udgivet singlerne "Only Dreaming" og "Seven" fra det kommende album. Hør sidstnævnte herunder. 

Ringo Starr: "Postcards from Paradise", 30. marts

Beatles-legenden Ringo Starr er nu klar med sit 18. studiealbum, "Postcards From Paradise", som vil byde på kunstnere som Joe Walsh, Peter Frampton, Richard Marx og mange flere. Starrs nye plade vil udkomme få uger, før han indtræder i The Rock and Roll Hall Of Fame, hvilket han gør den 13. april for sit lange og trofaste bidrag til musikhistorien.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA