Nyhed

Her er Grace Jones' fem vildeste videoer

Vi har fundet det bedste frem fra den NorthSide-aktuelle diva

I anledning af at funk/soul-ikonet Grace Jones spiller på dette års NorthSide Festival, giver vi her en lille guide til hendes bedste videoer. De kan samtidig udgøre en introduktion til sangerinden, der havde sin kommercielle storhedstid i 1980'erne, men stadig er yderst relevant.

Love is the Drug (1980)


I 1980 udgiver Grace Jones en coverversion af Roxy Musics "Love is the Drug". Jones' mere upbeat og funky version får dog ikke lige så meget kommerciel succes som Bryan Ferrys originale version fra 1975. Sangen er i øvrigt produceret af Chris Blackwell, der har fået verdenen til at åbne øjnene op for reggaemusik.  

Pull Up to the Bumper (1981)

 


 

 

 

 


"Pull Up to the Bumper" er fra albummet "Nightclubbing" og er et af Grace Jones mere kontroversielle numre. Det blev blandt andet afvist af flere radiostationer på grund af de seksuelle undertoner. Jones afviste dog i 2008, at lyrikken nødvendigvis var seksuel. Nummeret er et af Jones' mest populære, og det tilbragte blandt andet syv uger som nummer 2 to på den amerikanske Billboard Hot Dance Club Play-chartliste.   

p>Slave to the Rhythm (1985)

 


 

 

I slutningen af 1982 tog Jones en pause fra musikken og fokuserede på sin filmkarriere, hvor hun blandt andet spillede skurken May Day i Bond-filmen "A View To a Kill". I 1985 vendte hun dog tilbage til musikken og lavede nummeret "Slave to The Rythm", som i dag er et af Grace Jones' største hits.

I musikvideoen ses i øvrigt et billede af en nøgen Grace Jones med en flaske champagne i hånden og et champagneglas balancerende på hendes lænd. Billedet er taget af den franske fotograf Jean Paul Goude og har titlen Champagne Incident. I 2014 blev billedet aktuelt igen, da Goude skød samme billede igen, men denne gang med Kim Kardashian i forbindelse med et Paper Magazine-cover


I'm Not Perfect (But I'm Perfect for You) (1986)

"I'm Not Perfect (But I'm Perfect for You)" er den første single på Jones' ottende album, "Inside Story". Nummeret blev en kæmpesucces og ramte top 40 i adskillige lande, samtidig fik det hendes højeste placering på Billboard Hot 100 som nummer 69.


I musikvideoen gæsteoptræder blandt andet kunstneren Andy Warhol og designeren Tina Chow, der begge var tætte venner med Grace Jones. 

Corporate Cannibal (2008)


I 2008 udgiver Grace Jones dette triphop-påvirkede nummer og retter et fokus mod kapitalistisk grådighed, og når hun blandt andet synger: "I deal in the market, every man, woman and child is a target / a closet full of faceless nameless pay more for less / empitness" indkapsler hun samtidens fokus på kapitalisme og Occupy Wall Street-bevægelsen.

ANNONCE