x

New Rave på DR2

New Rave på DR2

Hvad gør man, når man ønsker at opfinde en ny genrebetegnelse inden for populærmusikken, men ikke rigtig gider bruge sin kostbare tid på at opfinde et helt nyt ord? Man tilføjer selvfølgelig et lille adjektiv til en allerede eksisterende genre, så "rock" bliver til "Post-Rock", "Punk" bliver til "Post-Punk", og "Rave" bliver til, ja, "New Rave".

På onsdag den 7. marts kl.22.00 på DR2's Musikprogrammet bliver man introduceret til det nye påfund udi musikgenrer, nemlig "New Rave", der så dagens lys, da overhypede Klaxons (billedet) proklamerede, at de spillede en ny form for Rave eller "New Rave", som de betegner deres musik.

I Musikprogrammet tager studieværten Anja Pil Overby pulsen på den nye genre, hvor hun blandt andet får den meget unge partygruppe The Young And The Restless til at give sit bud på en stilguide til, hvordan man bliver New Raver, hvor vild tøjstil, smileys og glowsticks er "dresscoden".

Oveni får man selvfølgelig historien om Klaxons, der gik fra dagpenge til at blive forsidestof på alverdens musikblade, samt et indslag om den skotske gruppe Shitdisco, der blandt andet fortæller, hvorfor de er vilde med de helt unge fans.

For folk med forkærlighed for New Rave kan det anbefales at klikke sig ind på dr.dk/musik, hvor man kan læse om New Rave-bands, høre musikken og se en tidslinje fra Rave-æraen i sen-80'erne med bands som The Happy Mondays, Primal Scream og Prodigy mm. til den nye Rave med Klaxons som bannerfører.

Link til DR's hjemmeside her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA