x

Maggie Björklund: Her er mine favoritter på steel-guitar

Maggie Björklund: Her er mine favoritter på steel-guitar

Den danske sangerinde, sangskriver og ikke mindst pedal steel-guitarist Maggie Björklund drager snart på Danmarksturné. I den forbindelse har vi bedt hende vælge tre videoer med sine favorit-pedal-steel-guitarister samt tre videoer med sine tre egne favoritoptrædener på det særegne instrument. Se videoerne nedenfor.

Maggie Björklund kan opleves følgende steder:

12. marts: Gimle, Roskilde

14. marts: Atlas, Aarhus

21. marts: Dexter, Odense

12. april: Vega, København

Find billetter via GAFFA Live 
 
Speedy West (1925-2003)

En steel-guitarist fra Springfield, Missouri. Der var en af pionererne inden for steel-guitar. Han var en humørbombe i sit spil og var en af de første, der udforskede steel-guitarens mærkeligere sider. Han har en uovertruffen overlegenhed i sit spil. Især hans soloplader kan være inspirerende, fordi han laver så mærkelige ting. 

Lloyd Green (1937-) 

https://www.youtube.com/watch?v=IbjViunwfvQ&list=PLUqlH-7DZ-9mrjYrPm2NcKNQRA_YNveVD

...fra Leaf, Mississippi. En af de helt store pionerer og sessionmusikere fra Nashville og en af mine favoritter. Denne video viser hans helt særlige touch og spillestil på steel-guitaren, selvom man må bære over med det lidt bovlamme backingband. Det, jeg er vild med hos ham er, at han har en meget menneskelig kvalitet i sin måde at frasere på. Den er blød og følsom og meget udtryksfuld. Og så spiller han på en sho-bud steel-guitar, ligesom jeg gør. Som sessionmusiker i Nashville har han indspillet med alle, der var noget inden for country music: Johnny Cash, Dolly Parton, The Byrds, Charley Pride, George Jones, Tammy Wynette, etc., etc.

Tom Brumley (1935-2009)

Fra Stella, Missouri. Manden, der har lavet en af de bedste steel-guitar soloer nogensinde, nemlig den helt uovertrufne solo på Buck Owens-sangen "Together Again" Her er det en udsendelse fra fjernsynets barndom i 1966 med Buck Owens og hans band, og der er masser af fantastisk pedal-steel på sangene. Mine egne favorit-optrædener med pedal-steel-guitar:

Missing at Sea

"Missing at Sea", fra min seneste plade "Shaken", viser den ret anderledes vej, jeg går med min steel-guitar. Et crazy loop med mærkelige slides, men jeg er vild med den hypnotiske stemning, det giver. 

Coming Home

En sang fra min første soloplade, en duet med Mark Lanegan. Bare for at vise nogle af min spillestils blødere sider. 

Jack White: Top Yourself – Live på Roskilde Festival 2012

At spille på Roskilde Festival med Jack White var en af mit livs helt store oplevelser. At få lov til at turnere og optræde med så fuldstændig fantastisk musiker og så komme til Roskilde, hvor jeg boede og spille Orange Scene var bare helt vildt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA