x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Musik, kreativitet, teknologi
Det har næppe forbigået noget elektronisk musikinteresseret menneskes opmærksomhed, at den Barcelona-baserede musikfestival Sónar kommer forbi København denne weekend med to dages fuldt program i DR Byen. Både fredag og lørdag byder på musik fra tre scener: SonarClub, SonarHall og SonarDome (sidstnævnte præsenteret af RBMA). Fredag kan man bl.a. høre Darkness Falls, Kenton Slash Demon og Jon Hopkins på den store scene, mens lørdag har Factory Floor, Trentemøller (et dj-sæt) og Kölsch på lineuppet samme sted. Blandt de mange andre navne på programmet er Future 3, Egyptian Lover, AV AV AV og Courtesy. Tjek hele programmet og spilletider lige her og læs GAFFAs Sónar Copenhagen-anbefalinger her

Hvad: Sonar Copenhagen
Hvor: DR Byen, Emil Holms Kanal 20, Kbh. S.
Hvornår: 13. og 14. marts fra kl. 19.30 til
Hvordan: En- og todagesbilletter på billetlugen


Vild berlinerbookning
Ja da! VILD lineup på KB18 fredag nat, hvor fænomenale Daniel Dreier og Tom Clark da lige svinger forbi med en ordentlig dosis beats og stemning direkte fra de bedste undergrundsklubber i Berlin. Bravo, Natmaskinen. De to tyske gæster suppleres af Bongo&Pusk og Daniel Boserup, og festen fortsætter selvfølgelig til langt ud på morgenen, som det hører sig til, når det er berlinerstilen, man kører.

Hvad: Natmaskinen præsenterer Daniel Dreier og Tom Clark
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredsg 13. marts kl. 23.55 til 09
Hvordan: Facebook-link


Marc Houle på Boxen
I 2010 hørte jeg Marc Houle spille et live-sæt til en kæmpefest i en park i Hamborg. Det var overrumplende godt og uden konkurrence de to timers elektronisk musik, der gjorde størst indtryk på mig hele dét år. Lige siden har jeg derfor prioriteret at høre ham, når det var muligt, og det er altid en stor (og ofte overraskende) oplevelse. Jeg kan derfor ikke anbefale varmt nok, at man tager på Culture Box lørdag aften, hvis man vil høre en techno-veteran spille et live-sæt, der garanteret bliver mindeværdigt – for han lyder simpelthen bare ikke helt som nogen andre. Houle suppleres på mainfloor af Jacob Husley fra londonklubben WetYourself! samt Djuma Soundsystem. Stor aften.

Hvad: WetYourSelf! med Marc Houle
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag 14. marts kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Fest til alle falder som Tetris-brikker


I weekenden lægger Forbrændingen i Albertslund rammer om europamesterskaberne i Tetris, der folder sig ud over to dage. Til den store konkurrence, Classic Tetris European Championship, er der sign-up og klassifikationsrunder fredag fra 15 til 20.30 og en del af lørdag, og finalerne afholdes lørdag aften. I løbet af weekenden kan man også dyste i det klassiske 80er-spil mod andre benhårde Tetris-spillere fra hele Europa på Gameboys og Super Nintendo, og begge dage afsluttes med fest. Om fredagen er der koncert med Robeat Boys og fest til klokken 02, og lørdag er 8bit Game Boy-koncert med Nerdsweat (koncertstart 22.30) og fest, til alle er faldet om

Hvad: EM i Tetris og 8bit Gameboy-koncert
Hvor: Forbrændingen, Vognporten 11, Albertslund
Hvornår: Fredag 13. marts og lørdag 14. marts
Hvordan: 100 kr. for begge dage på billetto


Ild i papiret
En af verdens allerstørste natklubber, Pacha (der har hjemme på partyøen Ibiza) kommer også lige forbi København denne weekend med en stort anlagt fest i Papirhallen. Juan Diaz, TooManyLeftHands, Jean von Baden, Martin Baltzer og David Cueto står bag pulten, og der fyres naturligvis helt op for udsmykning og houseklub-lir for øjnene i form af dansere, lasershows, ild og akrobater. 140 kr. i døren.

Hvad: Pacha Ibiza On Tour
Hvor: Papirhallen, Trangravsvej 22
Hvornår: Fredag 13. marts kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Gulvkrig og efterfest

Lørdag er der Floorwars-finale i VEGA (se de seje moves ovenfor, info og billetter her), og for tredje gang i træk afholdes efterfesten af Boogie Juice. Det foregår på Harveys med tre dj's fra Floorwars (Uragun fra Italien, Kid Cut fra Tyskland og Shubin fra Rusland) plus Boogie Juices residents Cars10, Jay "Whut" Rivera og 7inch King. Masser af vinyl, masser af gode moves, masser af gulvdirrende beats. 60 i døren.

Hvad: Boogie Juice præsenterer The Afterparty for Floorwars
Hvor: Harvey, Kødboderne 5, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag kl. 23 til 05
Hvordan: Facebook-link


Transistortrommer

I Aarhus er der lo-fi-stammehyl, transistortrommer og ekkomaskiner samt opløste genrebetegnelser à la jazz-møder-elektronisk-møder-filmmusik-møder-worldish-neoswag på programmet, når Sun Ship inviterer til koncert med Picture Music, Travelling Tribes og Lumpy Space Princess i B-Huset – med bar og dj bagefter. Det koster 50 kr., hvis man er medlem af Sun Ship (tjek det ud her), 90 ellers.

Hvad: Sun Ship præsenterer Picture Music, Travelling Tribes og Lumpy Space Princess
Hvor: B-Huset, Skovgaardsgade 3, Aarhus C.
Hvornår: Fredag 13. marts fra kl. 20
Hvordan: Facebooklink


Kreativ kedel
Mere Aarhus: Iværksætterbaren Drunk Creatives vil være det perfekte sted at starte sin weekend i Aarhus. Det er femte gang, iværksætterbaren afholdes, og alle kreative, knap-så-kreative, iværksættere, folk-med-iværksætter-drømme, kunstnere, musikere, udviklere, grafikere, investorer og fundraisere er velkomne til at komme og netværke på meget slap og hyggelig line. Musik, kolde fadøl og fredagsbarstemning fra 16 til 20.

Hvad: Drunk Creatives x OFF2017
Hvor: Kedlen Showroom, Thorvaldsensgade 29, Aarhus C.
Hvornår: Fredag kl. 16 til 20
Hvordan: Facebook-link


På med R Kelly-masken og afsted på stripperklub

Fredag er det International R Kelly-dag (det er det hvert år den anden fredag i marts), og det markeres som altid temmelig entusiastisk i Danmark – i år med fest på en stripklub. Entusiaster kalder det årets fest. Den er tungt dyppet i flødemusik, blingbling og sexede vibes (altså, R. Kellys udgave af sexet), og man skal endelig dukke op i passende gear (R. Kelly-masker, hvid minkpels eller det man nu ville tage på, hvis man skulle tage en svingom op og ned ad stripperstangen). Og ja, der bliver selvfølgelig spillet R. Kelly hele natten. 60 kr. i døren. Service-info: Der bliver pakket.

Hvad: International R Kelly-dag
Hvor: Crystal Club, Vesterbrogade 33, Kbh. V.
Hvornår: Fredag kl. 23 til 06
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA