Yoko Ono udgiver bog i samarbejde med Tiger

Yoko Ono udgiver bog i samarbejde med Tiger

Den danske butikskæde Tiger har indgået et samarbejde med Yoko Ono og udgiver den 1. april hendes kunstbog "Conceptual Photography". Den indbudne bog er på 159 sider, og et eksemplar kan købes for den nette sum af 100 kroner. 

Den 82-årige Yoko Ono kombinerer fotografier med poesi, der skal skabe indre billeder hos læseren. På en af siderne kan man se et sløret nærbillede af en mand, der bliver fulgt af overskriften "Doctor III" med ordene: "Han mangler en tand og lugter af alkohol. Han fjernede min blindtarm."

Tiger har indgået partnerskaber med flere kunstinstitutioner, herunder Statens Museum for Kunst, Charlottenborg og CPH:DOX. Udgivelsen af Yoko Onos bog er den første i en række af internationale intiativer, der skal udbrede kendskabet til samtidskunst. Tiger arbejder udfra en vision om, at kunstneren skal bevare sin kunstneriske frihed ved ikke at afgive rettighederne til sine værker. Overskuddet fra salget bliver derfor fordelt ligeligt mellem kunstneren og Tiger. 

"Det har været en spændende proces, og vi er meget glade for resultatet og arbejdet med Yoko Ono. Conceptual Photography nedbryder genrer i et fascinerede univers af tekst og billeder, som jeg håber vil røre mange mennesker. Udgivelsen udspringer af vores vision om at gøre kunst og kultur mere tilgængelig. Vi synes, at værket fortjener at blive læst og set af mennesker over hele verden og er stolte over at medvirke til det" udtaler Tigers konceptudvikler, Mai Due Brinch om projektet. 

Bogen bliver sat til salg den 1. april i 425 Tiger-butikker fordelt i 25 lande. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA