x

Chic feat. Nile Rodgers til Smukfest

Chic feat. Nile Rodgers til Smukfest

Smukfest kan til sommer byde velkommen til en af disco-epokens helt store navne, Chic feat. Nile Rodgers. Orkestret er kendt for hoftevridende numre som "Le Freak" og "Everybody Dance" og er blevet betegnet som "det mest samplede band i historien". Koncerten under bøgetræerne vil blive leveret af et funk-orienteret orkester med skarpe sangerinder, og selvfølgelig Nile Rodgers' guitar som midtpunkt. Rodgers fik et stort comeback i 2013 gennem sin medvirken på Daft Punk-albummet "Random Access Memories", ikke mindst kæmpehittet "Get Lucky".

Nile Rodgers og Chic udgav debutalbummet "Chic" i 1977 og var allerede klar med opfølgeren "C'est Chic" året efter. På kanten af discoens afgrund udgav de albummet "Risqué" i 1979. De tre albums gav bandet international stjernestatus, og deres sofistikerede lyd gjorde Nile Rodgers til en efterspurgt producer og sangskriver. I 1983 blev han hyret som producer på David Bowie-albummet "Let's Dance", som til dags dato er Bowies mest solgte album nogensinde.

Chic og Nile Rodgers har derudover samarbejdet med kunstnere som Daft Punk, David Bowie, Duran Duran, Pharell Williams, Diana Ross, Mick Jagger og Madonna. Deres samlede pulje af albums, som Rodgers enten har været med til at udgive, producere eller skrive sange til, overstiger et albumsalg på mere end 200 millioner og 50 millioner singler på verdensplan. Chic barsler med et nyt album, der udkommer i løbet af året, og singlen "I'll Be There" kan allerede høres den 23. marts. 

Smukfest har ikke flere partoutarmbånd tilbage, men du kan stadig nå at erhverve dig endagsarmbånd til festivalen her. Indtil da kan du lade Nile Rodgers præsentere sig selv - efterfulgt at hittet "Le Freak":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA