x

Marvin Gayes familie: Pharrells Happy er også et plagiat

Marvin Gayes familie: Pharrells Happy er også et plagiat

Beruset af triumfens sødme efter at have vundet retssagen mod Pharrell Williams, T.I. og Robin Thicke går Marvin Gayes efterkommere nu i kødet på Williams sommerhit "Happy". The Guardian rapporterer dog, at de ikke har tænkt sig at lægge sag an... endnu.

"Jeg vil ikke lyve. Jeg synes, de lyder ens," udtaler Gayes datter, Nona til CBS News om lighederne mellem "Happy" og Marvin Gaye-nummeret "Ain't That Peculiar" fra 1966. "Jeg har hørt mash-ups (af de to numre) - men jeg behøvede egentlig ikke at høre dem. Jeg kender "Ain't That Peculiar, og jeg har hørt "Happy"" udtaler Gayes ekskone, Janis. Hun tilføjer dog, at familien ikke har tænkt sig at gøre en sag ud af det: "Vi lever bare i nuet i dag, og vi er tilfredse". 

Pharrel Williams har tidligere udtalt, at han skev "Blurred Lines" på under én time, og det fik familien op af stolene. "Da jeg første gang hørte, at han havde skrevet sangen på under en time, var min første tanke "Det er fordi, den allerede er blevet lavet i 1977," udtaler Janis og afslutter spydigt med det retoriske spørgsmål "Så hvorfor skulle det tage dig længere end 20 minutter.. at genskabe noget, som allerede blev lavet 40 år tidligere?"

Pharrell Williams og co. har valgt at appellere sagen, for at beskytte sangskrivere i resten af verden for denne indskrækning af den kreative frihed, som de mener, at domsafgørelsen bevidner om. Du kan selv bedømme, om du mener lighederne mellem "Happy" og "Ain't That Peculiar" danner grundlag for endnu en retssag:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA