x

Her er Björks ni flotteste videoer

Her er Björks ni flotteste videoer

Björk er aktuel med sit niende, meget roste studiealbum "Vulnicura", som i januar udkom på iTunes og 16. marts bliver udgivet på vinyl og cd. Björk er kendt for sine meget gennemarbejdede musikvideoer, og i anledning af det nye album har vi udvalgt hendes allerflotteste videoer. For overskuelighedens skyld har vi begrænset det til én per album – vi kunne have bragt mange flere.

Human Behaviour (1993)

Björk er ude i den vilde natur i Michel Gondrys charmerende video til hendes internationale solo-debutsingle, "Human Behaviour" fra albummet "Debut". Hun bliver blandt andet kørt over af en bjørn, der i det hele taget opfører sig ret pågående.

I Miss You (1995)

Björk giver den som tegneseriefigur i John Kricfalusis underholdende video til sangen fra Björks andet album, "Post".

All is Full of Love (1997)

Björk optræder her som hele to robotter i Chris Cunninghams animerede, fantasifulde og lovpriste video til nummeret fra albummet "Homogenic" – dog i en version med beats modsat den, man kan finde på albummet. Det er originaludgaven, vi hører her – albumversionen er et remix. 

I've Seen it All (2000)

Ikke en musikvideo, men et klip fra Lars von Triers Guldpalme-vindende musicalfilm "Dancer in the Dark", hvor Björk spiller hovedrollen som Selma, der forsøger at skaffe penge til sin søns øjenoperation og bliver anklaget for mord. På lydsiden er det Radioheads Thom Yorke, der synger duet med Björk, mens vi i filmen ser hende synge med skuespilleren Peter Stormare.

Pagan Poetry (2001)

Björk vækker opsigt med afklædte bryster og nærbilleder af piercing i Nick Knights video til denne meget smukke sang fra albummet "Vespertine".

Triumph of a Heart (2004)

Björk forlader sin kæreste, en kat (!) og går i byen og slår sig løs i Spike Jonzes morsomme video til "Triumph of a Heart" fra albummet "Medulla", der næsten udelukkende er indspillet med vokaler.

Wanderlust (2007)

Björk kan lide at udforske det ukendte, og det kommer fuldt til udtryk i Encyclopedia Picturas flotte, animerede video til sangen fra albummet "Volta". Videoen findes også i en 3-D-version, der blandt andet har været udstillet på museet Aros i Aarhus.

Mutual Core (2011)

Björk kæmper i kviksand, mens farvestrålende, kyssende mineraler vælter op af samme sand i Andrew Thomas Huangs til sangen fra det natur-fokuserede album "Biophilia"

Lionsong (2015)

I Inez and Vinoodhs helt nye, stilfulde video til sangen fra albummet "Vulnicura" optræder Björk i en stram sort latexdragt med blå og gule fjer på, magen til den, hun bærer på albumcoveret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA