x

Roisin Murphy og seks andre gæster Smukfest

Roisin Murphy og seks andre gæster Smukfest

"…en enestående entertainer. Roisin er det hele. Lidt til og meget mere", skrev GAFFAs anmelder Anne Ingevold om den irske sangerinde Roisin Murphy, der nu bliver præsenteret som et af hovednavnene på Smukfest 2015 i Skanderborg.

Roisin Murphy var i 1994 med til at danne Moloko, som året efter debuterede med "Do You Like My Tight Sweater" – og udgav yderligere tre albums inden opløsningen i 2003. Hele vejen igennem var Roisin både det overraskende og stilsikre visuelle midtpunkt i Moloko – og den stærke og forførende stemme på internationale hits som "Sing It Back", "The Time Is Now" og "Fun For Me".

I 2005 udgav Roisin Murphy sit første soloalbum "Ruby Blue", der af Pitchfork blev beskrevet som "den ultimative kombination af menneskelig varme og teknologisk snilde". I 2007 kom Roisin Murphys andet soloalbum, "Overpowered", med singler som titelnummeret, "You Know Me Better" og "Let Me Know". Roisin Murphy turnerede intensivt oven på "Overpowered" – og publikum verden over mødte en performer og sanger med et sjældent heftigt visuelt udtryk.

Siden "Overpowered" har Roisin Murphy fået to børn og har af samme grund primært udgivet singler. Et nyt soloalbum fra Roisin Murphy har derfor været længe ventet og er nu endelig på vej. I starten af 2015 blev tracket "Gone Fishing" offentliggjort som en teaser for det kommende album "Hairless Toys", planlagt til udgivelse i maj.

Udover Roisin Murphy føjer Smukfest yderligere seks navne til programmet. Det unge stjernefrø Cisilia kommer med hitsinglerene "Ring den alarm" og "Vi to datid nu", der tilsammen har fået mere end 800.000 visninger på YouTube. Patrick Dorgan er det nye danske bud i retro-soul-klassen – og er kommet stærkt fra start med singlerne "Marilyn" og "On The Way Down", der begge har været Ugens Uundgåelige på P3.

"…klassens frække dreng" har man kaldt Sonja Hald, der sidste år vandt KarriereKanonen og nu er klar med debutalbummet "Vækstplanen", der udkommer i dag. Rangleklods har album nummer to på vej i maj – og rammer Skanderborg efter at have turneret i bl.a. Tyskland, England, Holland og USA. Astronaut er et nyt navn fra Aarhus, der blandt andet har vakt opsigt med den storladne musik på debut-ep'en "A Cloud Of Ink" – og endelig er Oh Land klar til sin Smukfest-debut.

Smukfest løber af stablen den 5.-9. august, og du kan finde billetter her. Indtil kan du varme til Roisin Murphy med musikvideoen til "Overpowered" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA