x

Indspil Turboweekends nye album, inden du hører det

Indspil Turboweekends nye album, inden du hører det

De fleste bands offentliggør deres musik med en pladeudgivelse, men ikke Turboweekend.

De har i stedet valgt at offentliggøre deres noder, akkorder og tekster, men ikke deres egen indspilning – endnu, forstås. De inviterer alle til at give deres bud på et af de nye numre fra det kommende album "Share My Thunder", der officielt udsendes 30. marts.

Bandet har allerede nu lagt alt op på www.sharemythunder.dk, så folk kan komme med deres version af, hvordan de forestiller sig at numrene tager sig ud.

"Inden pladen kommer på gaden, vil vi gerne dele sangene med jer på en anderledes måde. Vi kunne godt tænke os at høre, hvordan andre ville spille sangene, hvis de aldrig havde hørt vores versioner. Det er der et unikt vindue for de næste uger. Vi giver jer sangenes tekster, melodier og akkorder, men alt andet, inklusive stil, instrumentering og form, lader vi være op til jeres fantasi. Vi glæder os sindssygt meget til at høre hvad I kommer op med", udtaler forsanger Silas Bjerregaard.

11 af landets musikefterskoler har allerede lagt billet ind på at lave hver deres version af Turboweekends nye 11 numre.  

Berno Jacobsen, der blandt andet startede Aftryk-festivalen med Kasper Eistrup og nu er forstander på Østjyllands Ungdomsskole siger: ""Det er en spændende udfordring for eleverne, som er med til at sætte den musiks skabende proces i et nyt lys. I dette tilfælde kender de ikke originalen, da musikken endnu ikke er udsendt. Så det bliver interessant at se, hvad det bliver en kopi af ".

Skolen er i øvrigt den skole som har sendt flest bands på Spot Festival.

Den bedste udgave vil blive belønnet med optræden som support til Turboweekends koncert på Train i Århus den 24. april. 

Andre vil få deres versioner lagt op på Turboweekends sociale kanaler: YouTube, Facebook og Instagram.

Turboweekend har dog udgivet to af de nye sange. I efteråret kom singlen "Miles and Miles", og tidligere på måneden singlen "Asking For More". Sidstnævnte sang er resultatet af en kollektiv arbejdsindsats, efter at bandet havde oplevet frustration, vrede og magtesløshed. Forsanger Silas Bjerregaard forklarer:

"Vi har prøvet at skrive nummeret i et halvt år, men efter at alle vore samarbejdspartnere – bookingbureauet, managementet, pladeselskabet – provokerede os, kom reaktionen. Det er vigtigt at forny os, at skubbe os selv, og hér blev dét "at sige fra" over for presset paradoksalt nok en kreativ åbning til kompositionen af det nye nummer "Asking For More".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA