x

TV-2 fra A-Å: Taurus

TV-2 fra A-Å: Taurus

Pop-veteranerne er ude med ikke mindre end deres 18. album, der har fået titlen Det Gode Liv (læs GAFFAs anmeldelse her). Dog ikke forstået som livet, når det kører på skinner og alt er, som det skal være – "det gode liv er ikke kun Netflix og HBO, selvom det også er en del af det", som Steffen Brandt udtrykker det – det er det hele og fulde liv med alle dets bagsider og konflikter. Det gode liv er det liv, der er. Det liv, man lever – med alt hvad det nu indebærer. I anledning af albummet har vi sat Steffen Brandt stævne over en kop kaffe for at gennemgå Tv-2 fra A til Å – intet mindre. Vi bringer gennemgangen med ét bogstav om dagen fra albummets udgivelsesdag 27. februar og en lille måned frem.  

Taurus

– I Taurus var vi de samme folk, som vi er i Tv-2 i dag, og vi spillede i Taurus i mange år, og udgav et engelsksproget album i slut-70'erne, der hed Whatever Happened To The Sixties? Og historien om Taurus er historien om en eller anden form for ukuelighed. Vi var et orkester, der troede på, at vi havde en sag, indtil det modsatte var bevist – og det blev ellers bevist jævnligt. Vi spillede i mange år de samme steder, hvor vi sørgede for, at folk havde en god aften og gik glade hjem, men der skete ikke rigtig noget. Alligevel blev vi ved med at tro på sagen, og blev ved med at købe PA-anlæg og gear og leje biler og tage på tour.

– Vi indspillede en plade, der ikke rigtig solgte, og pladeselskabet gik konkurs. Det var ikke nogen succeshistorie, selvom vi spillede meget i Tyskland, men vi lærte alting på den hårde måde. Set i bakspejlet er jeg glad for de fem-seks år, hvor ingenting lykkedes, for jeg syntes, vi lærte rigtig meget af at stå over for et publikum, der helst bare ville have pengene igen. Den stædighed, der ligger i at møde modgang i en rimelig ung alder, udvikler en eller anden form for overlevelsesinstinkt og et sammenhold, som er kommet os til gode sidenhen. Man skal ikke være bange for modstand, man skal bare være klar over, at der er en chance for, at det kan gå over– og skal man være klar.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA