x

Danske Morten Hellborn turnerer med James Blunt

Danske Morten Hellborn turnerer med James Blunt

Morten Hellborn er en af landets mest eftertragtede live- og studiemusikere. Han har turneret med blandt andre Dúné, Aqua og Electric Guitars, og nu har de også fået øjnene op for den dygtige trommeslager på den anden side af Vesterhavet. I øjeblikket befinder Hellborn sig i Sydamerika, hvor han turnerer med den engelske singer-songwriter James Blunt. 

– Jeg kender hans bassist, John Garrison, som selv har et band, der hedder Satellites, som en masse af mine venner har spillet på. Jeg kom derigennem til at tale med John, og så vi har spillet sammen i nogle studiesammenhænge – og et enkelt livejob, og så tror jeg bare, han syntes, jeg ville passe godt ind. Derfor spurgte han mig i allerede i oktober måned, om jeg ville sætte marts måned i parentes, for han havde muligvis en James Blunt-tour til mig. Det ville jeg selvfølgelig meget gerne, og nu sidder jeg her i Peru og skal spille job nummer fire i aften. 

Ud over de syv koncerter, som Hellborn skal spille sammen med Blunt i Sydamerika, er han også blevet hyret til en europæisk koncert i Schweiz til april. "Og så må vi se, hvad der sker", udtaler han gådefuldt. 

Den danske trommeslager forklarer, at arbejdsgangen i bund og grund er den samme som på danske turnéer, men at der er lidt mere luft i budgettet. 

– Standarderne er lidt højere. Man rører jo stort set ikke en finger. Vi ankommer til lydprøve klokken fire, og så er der stillet trommer op og nærmest lavet hul igennem på det hele. Vi skal bare spille nogle sange, så lydmanden kan få det hele på plads. Og så tager vi tilbage på hotellet, hygger os og spiser noget aftensmand, indtil vi skal spille koncert. 

Hellborn fik inden turnéen tilsendt to liveoptagelser med musik og korstemmer og brugte efterfølgende to uger på at lære materialet på egen hånd.

– Ved det første job, vi havde, havde vi en større lydprøve inden. Det var lige på og hårdt, og så skulle man kunne sit kram. Og selvfølgelig bliver der set igennem fingre med det, hvis man laver en fejl eller to – vi er jo kun gæster. Det vigtigste er, at det swinger, at feelingen er der, og at Blunt føler sig tryg, og det gjorde han – det var det første, han sagde, så det er dejligt. 

Og netop trygheden er vigtig på en turné, hvor den sydamerikanske fanskare sværmer omkring James Blunt.

– Der står mange fans i lufthavnen, og der står mange fans ude foran hotellerne også, og de allesammen have et billede med ham. 

Hellborn er halvvejs gennem turnéen, og selvom fans blænder op for blitzerne omkring Blunt, vil han selv hellere fotografere Hellborn – som på dette tweet:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA