x

Richard Thompson til Tønder Festival

Richard Thompson til Tønder Festival

Han har været på Tønder Festival før, men det var tilbage i midten af 80'erne. Nu kan Tønder Festival endnu en gang præsentere den musikalske sværvægter Richard Thompson. 

Richard Thompson er en stilistisk ener som guitarist og en særdeles anerkendt sangskriver. Den snart 66-årige musiker har om nogen været med til at definere begrebet engelsk folkrock og var med til at danne Fairport Convention i 1967. I 70'erne og i begyndelsen af 80'erne var det især samarbejdet med hans daværende kone Linda Thompson, der var i centrum. Især duoens debutalbum "I Want To See The Bright Lights Tonight" står som en milepæl. I 1983 udgav Richard Thompson "Hand Of Kindness", der varslede en ny æra for ham som solist. Hans seneste udgivelse er "Acoustic Classics" fra 2014, med akustiske versioner af en række af hans mest markante sange.

Richard Thompson har leveret sange til nogle af musikkens helt store navne, såsom Robert Plant, Elvis Costello, REM, Bonnie Raitt, Los Lobos, David Byrne og Don Henley. Også som guitarist har han gjort sig bemærket, og hans særlige "hybrid fingerpickin' style" har bragt ham helt op i toppen af guitaristernes kanonliste.

Richard Thompson gav solokoncert i Amager Bio i august 2014. I Tønder kommer han også solo – i selskab med sine sange og guitarer.

Tønder Festivalen varer fra den 27.-30. august 2015

Billetter til Tønder Festivalen kan købes her

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA