x

Marvin Gayes børn skriver åbent brev efter plagiat-sag

Marvin Gayes børn skriver åbent brev efter plagiat-sag

Den afdøde Motown-stjerne Marvin Gayes tre børn, Nona, Frankie og Marvin III, udsendte i går et åbent brev, hvor de klarlægger en række forhold omkring deres netop overståede retsforfølgelse af den amerikansk-canadiske sanger Robin Thicke og co-writer Pharrelll Williams. Familien beskyldte de to for med hittet "Blurred Lines" fra 2013 at have plagieret Gayes hyldede "Got To Give It Up", som han skrev i 1977.

I det opfølgende brev, som ligger frit tilgængeligt på internettet, peger de tre søskende på, at der er forskellige måder at "blive inspireret" på. Thicke og Williams havde angiveligt det erklærede mål at skrive en sang med "det samme groove" som "Got To Give It Up", hvilket Nona, Frank og Marvin III fandt stærkt problematisk.

Gaye-børnene vandt retssagen, men understregede altså, at det slet ikke ville være kommet så vidt, hvis bare Thicke og Williams havde konsulteret dem, før de lancerede "Blurred Lines". "Vores far ville have budt de nye teknologiske virkemidler, der giver mulighed for nye måder at arbejde kreativt på, velkommen", sagde de til Rolling Stones Magazine – "men han gik også meget op i at beskytte kunstneres rettigheder."

Marvin Gaye "Got To Give It Up":

Robin Thicke "Blurred Lines":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA