x

Video: Jonas vender hjem til Esbjerg

Video: Jonas vender hjem til Esbjerg

Sidste år var Jonas med som opvarmning på Shaka Loveless' efteråsturné, og her kom de forbi Tobakken i Jonas' hjemby Esbjerg. Det sted har en helt speciel betydning for sangeren, og det er der kommet et fint lille klip ud af, som du kan se her forneden.

Jonas har nemlig engang selv arbejdet på Tobakken, og han kan i klippet finde et billede af sit yngre selv på opslagstavlen. I klippet medvirker også Shaka Loveless også, og han fortæller blandt andet om, hvordan Jonas har inspireret ham. Det er Tuborgs Musikhjælp, der står bag, og de støtter hvert år up-coming kunstnere ved at sende dem på vejen.

Jonas er i år aktuel med nyt materiale for første gang i fem år. Han har samtidig udviklet sig og gennemgået et stilskifte. Nu synger han for eksempel på dansk. Han beskriver selv sin nye lyd som "mere melankolsk og dyster, mere programmeret og elektronisk, mere r&b." Han fortæller:

"Jeg mistede troen og kærligheden til r&b for mange år siden. Noget, jeg ellers har dyrket, siden Teddy Riley opfandt new jack swing, og genren moderne r&b opstod. 90'er r&b blev indholdsløs og kedelig - og døde så. Nu er vi midt i en ny bølge af r&b, hvor en masse unge spændende kunstnere rykker grænserne for, hvad genren kan. Der er nu plads til at være sårbar, poetisk, melankolsk og mange andre ting. En ny dybde. Og musikalsk er der også meget højere til loftet. Det har inspireret mig. Det har givet mig blod på tanden og har fået mig til at forelske mig i r&b på ny."

Vi har indtil videre fået "Når Verden Ender" og "Tror Du Nu På Kærlighed" fra det kommende album "Først Til Sidst", der udkommer til august. Tredjesinglen "Dag Har Brug For Nat (feat Højer Øye)" er på trapperne og udkommer i slutningen af april. Derudover medvirker Jonas også på J-Spliff's single, "Større End Alting", fra sidste år.

Du kan fange Jonas på dette års Spot Festival, hvor han præsenterer hele sit nye album.

Se Jonas på hjemmebane her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA