x

Nibe Festival løfter sløret for fem nye navne

Nibe Festival løfter sløret for fem nye navne

Nibe Festival har løftet sløret for fem nye navne til årets program. Det drejer sig om: Dúné, The Sandmen, Cisilia, Thomas Buttenschøn og Pede B & DJ Noize.

Dúné har virkelig sat sit præg på den danske musikscene og i udlandet med eksplosive live-koncerter og derudover også udgivet tre attituderige albums. Det seneste album "Wild Hearts" høstede således 5 ud af 6 stjerner fra GAFFA.

Det danske rockband The Sandmen har siden deres debut i 1988 været indbegrebet af dansk rock'n'roll. Bandet med de københavnske rødder har igennem årene leveret tonsvis af ikoniske rocksange som "5 Minutes Past Loneliness", "Don't Let Me Down", "House In The Country" og "Long Leg Sally". For få måneder siden udgav The Sandmen det dansksprogede album "Den Bedste Dag", der indeholder sange som "Udkantsdreng" og "PPR". 

Den kun 16-årige amagerikaner Cisilia med de marokkanske rødder har med kun to singler allerede taget Danmark med storm. Cisilias nyeste skud på stammen - og den anden i rækken - singlen "Vi To Datid Nu" viser Cisilias talent og hitpotentiale.

Med et bagkatalog med airplay-hits som "Fantastiske Mandag", "Smukkere End Smuk" og "Præsident I USA" har Thomas Buttenschøn givet lytterne indblik i hans univers igennem flere år. Siden 2005 har han udgivet seks anmelderroste plader, senest med albummet "Sange Der Ikke Er Til Radioen", hvor Thomas Buttenschøn valgte at hoppe alt det digitale over og kun udgive albummet som cd og vinyl. GAFFAs musikanmelder Michael Jose Gonzalez kvitterede 5 ud af 6 stjerner med kommentarer som: "Han leverer, hvad der i den grund føles som sange for sangenes egen skyld med en ærlighed og inderlighed, der er forbilledlig".

Pede B er aktuel med albummet "Byggesten", som fik 5 stjerner i GAFFA. Han har ikke været at finde på festivalen, siden han optrådte under eventet Hip-Hop-Afternoon i 2007. Med sig bringer han DJ Noize.

Nibe Festival har indtil videre offentliggjort navne som Katie Melua og fremadstormende James Bay samt en masse danske kunstnere. Festivalen løber af stablen den 1.-4. juli, og du kan se hele programmet her. Det fulde program bliver endeligt offentliggjort den 1. april, men hvis du allerede nu vil sikre dig billetter til festivalen, kan du finde dem her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA